Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Seda Zeynep Köse Akdeniz kıyılarında

Giriş: 10.09.2015 - 17:11 | Güncelleme:

Seda Zeynep Köse sizler için Akdeniz'i gezdi ve Akdeniz'in keşfedilmemiş güzellikleri keşfetti...

Seda Zeynep KÖSE / HABERTURK.COM
szk@haberturk.com

Evet, nerede kalmıştık… Ege’nin büyüleyici kıyılarından Akdeniz’e uzanan yolculuğumuz, Dalyan ile devam ediyor. Dalyan’da yine muhteşem bir tekne turu ile başlıyoruz güne. Kanal teknesi ile, Köyceğiz’i denize bağlayan su kanalında ve sazlıklar arasındaki yolculuğumuz başlıyor. Nasıl nefis, nasıl huzurlu kelimeler yetmez anlatmaya.



Dalyan’daki huzur dolu yolculuğumuz, kaya oyma Kral mezarlarında verdiğimiz fotoğraf molası ile devam ediyor. Dönemin krallarının, kendileri ve aileleri için yaptırdıkları mezarlar, göz kamaştırıcı olmalarının yanı sıra, tarihin yaşayan birer kanıtı.



Bu arada, bir küçük molayı da, yörenin dünyaca ünlü mavi yengeçleri için veriyoruz. Mavi yengeç eti oldukça lezzetli bir deniz ürünü. Burada isteyenler, mavi yengeç siparişi verebiliyorlar. Tanesi 10 tl. ve yengeçler pişirildikten sonra, tekneye servise hazır bir şekilde getiriliyor. Şunu söyleyebilirim ki, daha öncede tattığım için ben direk istedim, siz de deneyin. Pişmeden önceki mavi renk, pişince turuncu renk alıyor, neden rengi böyle demeyin.




Kanal tekneleri kooperatife bağlı tekneler. Sabah 09.00’da sizi İztuzu plajına bırakıyor, saat 18.00’de alıyor. Gidiş-dönüş fiyatı sadece 10 tl. Sonunda, dünyaca ünlü İztuzu plajına varıyoruz. Cennet diyorum, görün diyorum.



Benim buradaki amacım biraz farklı. Caretta Caretta’ları görmek ve sizlerle de paylaşabilmek için pusuya yatıyorum. Kendilerini gösteriyorlar ama yüzeyde net bir şekilde görmek mümkün olmuyor, ama çok sevimliler…



İztuzu plajından, nehir kenarındaki öğle yemeği için geri dönüyoruz. Ardından, Fethiye’ye doğru yola çıkıyoruz. Katrancı koyunda bir fotoğraf molası verdikten sonra, Fethiye’deki ilk durağımız olan Ölüdeniz’e ulaşıyoruz. Sevdiğini azgın dalgalarda yitirerek, onsuz yaşayamayacağını anladığı için, kendini Babadağ’dan aşağıya bırakan Belce Kız’ın hüzünlü hikayesini dinleyerek, Belce Kız koyuna, oradan da Ölüdeniz’e geçiyoruz.



Ölüdeniz’de yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden biri, yamaç paraşütü. Deneyimli ve profesyonel hocalar eşliğinde, yaklaşık 1,5 saat boyunca, özgürlüğü başka bir açıdan yaşamak isterseniz, 300 tl. ödüyorsunuz. Açıkçası ben, adrenalin bağımlısı olduğum halde, itiraf ediyorum son para sailing maceramdan sonra, cesaret edemedim ama siz mutlaka deneyin derim.
 


Ölüdeniz’den ayrılarak, 2 gün boyunca konaklayacağımız otelimize yerleşiyor, akşam yemeğinin ardından, Fethiye gece hayatını keşfetmek üzere, merkeze gidiyoruz. Fethiye, sakin gece hayatı açısından. Biz canlı müzik yapan bir bar tercih ettik ama sizin farklı alternatifleriniz var tabii.



Ertesi sabah, kahvaltının ardından belki de, en keyifli yolculuğu yapacağımız tekneye doğru yola çıkıyoruz. 12 adalar tekne turumuzda, Tavşan Adası, Kızıl Ada, Yassıcalar Adası, Zeytinli Adası, Tersane koylarında yüzme molaları veriyoruz.



Tekne turu sonrası otelimize geri dönerek, bir ertesi gün için dinleniyoruz. Ve ertesi sabah kahvaltı ardından, ilk durağımız olan Saklıkent kanyonuna geçiyoruz. Milli Park ilan edilen kanyonun, hem restorasyonu çok etkileyici hem de hikayesi oldukça ilginç. Giriş ücreti 6 tl.



Saklıkent sonrasında, Kaş-Kalkan üzerinden Üçağız’a doğru yola çıkıyoruz. Bu yolda, olağanüstü güzellikte manzaralar var ve biz de bol bol fotoğraf molası veriyoruz tabii ki. Bunlardan biri de aşık olunası Kaputaş plajında oluyor. Bakın nasıl bir yer..



Üçağız’a ulaştığımızda hemen tekneye geçerek, Kekova tekne turumuza başlıyoruz. Esmerelda, Tersane, Hamidiye koyları ile Simena köyü, Kekova Adası ve M.Ö II. yy.da bir depremle denizin dibine batmış olan Batık Şehri görüyoruz. Kekova turunda aldığımız öğle yemeği şahaneydi belirtmeden geçemeyeceğim. Bu harika tekne turu ardından, son durağımız Antalya’ya ulaşıyor, otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ardından dinlenerek, ertesi sabah kahvaltının ardından, Düden Şelalesi’ne geçiyoruz.



Ve sıra, turun belki de en önemli aksiyonlarından biri olan raftinge geliyor. Dünyadaki sayılı tabiat harikalarından biri olan Köprülü Kanyon’a doğru yola çıkıyoruz. Tur için NovaRaft’ı seçiyoruz. Burada transferli rafting yapmak isterseniz,(sizi araçla kaldığınız otelden alıyor ve geri bırakıyorlar) 60 tl., jeep safari ve rafting yapmak isterseniz 120 tl. ödüyorsunuz. Hiking, team building, triking gibi pek çok seçeneğiniz var. Hüseyin Üstündağ rehberliğinde gerçekleşen rafting turu ortalama 2 saat sürüyor ve çok ama çok zevkli.



Böylelikle bir turumuzu daha tamamlayarak, İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz. Bir sonraki durağımızda buluşmak üzere demeden önce, sizlere çekimler sırasında yaşadığımız komik hatalarla veda ediyorum bu kez. Seyahatiniz bol olsun…


Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
Caretta Caretta lar ikili olarak geziyorlarmış çok etkileyici , onları görüntülemeniz çok hoşuma gitti... Teşekkürler