Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Nişantaşı'nda yemek zamanı!

Giriş: 03.11.2015 - 14:07 | Güncelleme:

Yemeğe gitmek istiyor ama mekan beğenmiyorsanız Nişantaşı'ndaki bu mekanlar size fikir verebilir... İşte İstanbul Life'ın derlediği mekanlar...

ÖĞLE YEMEĞİ ADRESLERİ

HÜNKAR

Nişantaşı'nın eskilerinden biri olan Hünkar kaliteli esnaf lokantacılığının en iyi isimle­rinden biri. Osmanlı ve Türk mutfağının en güzel örnekleri var mekanda. Paça çorbası (15 lira), hünkar beğendi (35 lira), şehriydi kuzu incik (42 lira), karnıyarık (22 lira), nohutlu pilav (9 lira), saray köftesi, (22 lira), günlük zeytinyağlılar (10-25 lira arası) ve aşure (10 Ura) menüdeki bazı seçenekler. Ayrıca 7 aşamalı tadım menüsü de var (130 lira).

DEN CAFE

Rahat edebileceğiniz bir yer burası, içeriye dolan gün ışığının aydınlattığı iç mekana ya da kaldırıma kurdukları oturma bölümüne öğle yemeği için gidebilir, barında akşam üstü içkisini yudumlayabilirsiniz. Kahvaltı menüsünde iki kişilik kahvaltı tabağı, me­nemen, egg benedict ve pancake var. Diğer öğünler için seçeneklerden bazıları peynir tabağı, dana carpaccio, avokado ve enginarlı ıspanak salatası, et şnitzel, bonfileli kepekli penne, beş peynirli pizza, cheeseburger ve dondurmalı profıterol. Mekan hafta içi 08.00-24.00, hafta sonu 08.00-01.00 arası açık.

JUNO

Nişantaşı'nın göbeğinde ama bir o kadar da kalabalıktan uzak, rahat ve samimi bir ortama sahip Juno sakin vakit geçirmek isteyenler için ideal.

Gün içinde kahve ve enfes tatlılarını denemek için gidebiÜrsiniz. Ahşap mobilyaları ve yaz-kış kullanılabilen arka bahçesi sıcak bir hava yaratıyor. İsli patlıcan çorbası, kerevizli bulgur, keçi pey­nirli pancarlı salata, beğendili kuzu pirzola menüdeki bazı seçenekler. Mekan her gün 10.30-23.30 arası açık.


DOĞAYA DÖNÜŞ

İsminden de anlaşılabileceği gibi doğala ve sağlıklı yemeye önem veren temiz ve şirin bir yer burası. Hergün değişen menüsüyle Nişantaşı civarında çalışanlar için sıkça tercih ediliyor. Mücver, enginar, zeytinyağlı çeşitleri, sebze yemekleri, et yemekleri ve günlük çıkan yemekler menüyü oluşturan ana unsurlar. Mekan pazar günleri kapalı. Diğer günler 07.30-21.30 arası açık.


MEG

Nişantaşı'nın yenilerinden Meg Cafe kısa sürede müdavimlerini yarattı. Genç patro­nundan çalışanlarına herkesin yüzü gülüyor. Haftalık menüde her gün çorba, zeytinyağlı, baklagil, yeşillik, muhtelif, yoğurtlu, sıcak sebze, et-balık, tavuk gibi yemekler çıkıyor. Fesleğenli iç balda çorbası, Hatay dolması, kısır, hardallı elma ve armut salatası, yoğurt­lu semizotu, kabaklı tepsi böreği, enginarlı dana yahni, kremalı körili tavuk, meyhane pilavı bu menüden örnekler. Kahvaltı için de tercih edilen mekanda kahvaltı tabağı, ev yapımı granola ve egg benedict gibi ürünler bulabilirsiniz. Özellikle cookie shot bitme­den denenmeli. Bardak şeklinde cookie'nin içine ister süt ister kahve koyarak içiyor­sunuz. Mekan pazar günleri kapalı.

400°C PİZZA

Yeni nesil pizzacılardan olup ince hamurlu İtalyan pizzası yapan mekan 7-8 masalı minimal tasarımlı, şık bir yer. Klasik pizza seçenekleri olduğu gibi kendi özel pizzaları da var. Ayrıca kendi pizzanızı kendiniz de yaratabiliyorsunuz. Mekanın ismi pizzanın pişme derecesinden geliyor. Beğenilen piz-zalardan bazıları Hawaii (21 lira), Kate (21 lira), Crispy (23 lira). Roka parmesan salatası (16 lira), tatlı olarak da chocolate shot (7 lira) 'A ve tiramisu (12 lira) menüdeki diğer ürünler. Mekan her gün 11.30-22.00 arası açık.


THE NEW YORKER PİZZA

400° Pizza'mn hemen yamnda bulunan The New Yorker Pizza diğer benzerlerinden farklı
bir konsepte sahip. New York'ta her sokakta dilim pizza satan bir pizzacı görürsünüz. Bu küçük mekan da öyle bir yer. İsteğe bağlı bü­tün pizza satsalar da buranın güzelliği diÜm pizza alabiliyor olmanız. Zeynep's Garden, The New Yorker ve Calzone beğenilen piz-zalardan bazıları. (Bütün pizza 14.50-34.50 arası, dilim pizza 3 lira).

GRAVİTE

2015'in başlarında açılan bu 3. dalga kahve dükkanı Teşvikiye'de ardı ardına açılan me­kanlardan biri. İstanbullular bu yeni nesil kahve dükkanlarının açılmasıyla kaliteli kahveye doydular. Her dükkanda kahvenin tadı değişik olabilir çünkü her çekirdek farklı olduğu gibi kavrulması da farklı olabilir. Bu kadar seçeneğin arasında size uygununu bulmanız mümkün.

Teşvikiye,Prof. Dr. Müfide Küley Sk. No:45,34365 Şişli/İstanbul,Türkiye

Gravite de bunlardan biri işte. Hem de işini bilen birinin elle­rinde. Bebek'teki Cup of Joy'dan barista Emre Eralp'i tanıyanınız vardır. Oradayken de işinin ehliydi. Şimdi iki ortağıyla kendi dükkanını açmış. (Kahve fiyatları 6.50-9.50 lira arası). Mekan pazartesi-cumartesi 07.00-21.00, pazar 10.30-8.00 arası açık.

44A CAFE

Teşvikiye Camisi'nin arka sokağında bulu­nan 44A Sanat galerisinin giriş katındaki bu küçük kafe sanatseverler için nefes almalık bir mekan. Birbirinden lezzetli tatlıları ve kahveleriyle hem buranın hem de galerinin keyfini çıkarabilirsiniz. Glu-tensiz kakaolu capri cake (12.50 lira) glüten alerjisi olanlar için hoş bir seçenek. Havuç-lu kek (13.50 lira), oreo cheesecake (12 lira) gibi tatlıları da var. Karnınızı doyurmak için wrap, panini, sandviç ve salata gibi seçenekler de var. (7.75- 18.50 lira arası). Mekan hafta içi 08.00-20.00, hafta sonu 10.00-20.00 arası açık.

PLUS KITCHEN

Şehirdeki yedi şubesinden birini de Nişantaşı'nda açan Plus Kitchen'ın konsepti doğal ve sağlıklı ürünleri yine sağlıklı cam kaplarda satışa sunmak, istediğiniz sıcak/ soğuk yiyecek ya da içeceği, raftan alıp, masanıza geçiyorsunuz. Mekanın dekoras­yonu sıcak ve samimi. Geleneksel Anadolu yemeklerinin de bulunduğu menü modern bir sunuma sahip. Menüdeki bazı seçenekler granola parfe (11 lira), çörekotlu grisini (7 lira), közde patlıcan çorbası (9.50 lira), krokanh roka salatası (18.50 lira), kişnişli yeşil mercimek (9 lira) ve muhallebili irmik helvası (9.50 lira). Mekan her gün 10.00-22.00 arası açık.

AR-RUHA

Dışarıdan bakıldığında ne olduğu pek anla­şılmayan mekan semtin revaçta yerlerinden biri. Urfa'nın eski isimlerinden biri olan Ar-ruha anlaşılacağı gibi Urfa yöresine ait bir mutfağa sahip. Lahmacunları epey konuşu­luyor. Elde kıyım kuzudan yapılan lahmacu­nu (8 lira) ister acılı ister acısız isteyin. Acısı kararında. Menüde vejetaryen lahmacun da (7 lira) var. Tillo haşlama içli köfte de (6 lira) diğer tercih edilen yemeklerden biri. Tatlılardan yöresel, cevizli şıllık tatlısı (15 lira) denenmeli. Mekan pazar günleri kapalı. Diğer günler 10.00-23.00 arası açık.

KIRINTI

İstanbul'da Moda, Erenköy, Nişantaşı ve Bebek olmak üzere dört tane Kırıntı var. Daha çok gençlerin tercih ettiği yerin me­nusu de çok zengin. Kahvaltıda Çılbır'dan (15 lira) pancake'a (20 lira) her şey var.

Zeytinyağlı enginarlı ahtapot (32 lira), dört peynirli gnocchi (22 lira), vejetaryen yemeklerinden falafel (18 lira), yengen (19 lira), ıspanaklı krep (16 lira), dana kaburga (49 lira) ve tatlılardan rokoko (15 lira) menüdeki seçeneklerden bazıları. Mekan her gün 09.00-02.00 arası açık.

AKŞAM YEMEĞİ ADRESLERİ



BEYMEN BRASSERIE

Nişantaşı'nın en işlek köşelerinden birinde yer alan Beymen Brasserie gözde mekanlar­dan birisi. Özellikle havanın güzel olduğu günlerde bahçesinde yer bulmanız zorlaşıyor. Rezervasyon yaptırmakta yarar var. Menüsü de ağırlıklı olarak Fransız mutfağı. Şarküteri tabağı (52 lira), sandviçlerde brasserie ham-burger (42 lira), başlangıçlarda Fransız usulü soğan çorbası (24 lira), somon tartar (37 lira), enginarlı kinoa salatası (32 lira), risotto (39 lira) ve pekin ördeği (62 lira) menüdeki bazı seçenekler. Pazar günleri 12.00-24.00, diğer günler 10.00-01.00 arası açık.

MEZZALUNA

1984'te New York'ta Milanolu bir iş adamı ve Floransalı ünlü bir mimar tarafından açılan Mezzaluna odun fırınında pişen pizzayı New Yorklulara sevdirdikten sonra 1995'te İstanbul'da açıldı. Türkiye'de 11 şubesi bulu­nan restoranın ilki Nişantaşı'nda açddı. Burası kısa sürede popüler bir mekan oldu. Şimdiyse Nişantaşı'nın klasiklerinden. Trattoria tarzı restoran sıcak bir ortama sahip. Menü baş­langıç, salata, makarna, et ve tavuk yemekleri, pizza ve tatlılardan oluşuyor. Özellikle pizza-
ları çok meşhur. (Kişi başı ortalama 80 lira).


DIVINE BRASSERİE

Topağacı'nın artık eskisi sayılacak bu meka­nın küçük bir parkın önünde oturabileceğiniz masaları, çok şık dekore edilmiş iç mekanı bu­lunuyor. Üstelik buraya sadece yemek yemek ya da arkadaşlarla sohbet etmek için değil caz dinlemek için de gidiliyor.

İstanbul'un çok az sayıdaki caz barlarından biri. Diğerleri bir bir kapanırken burası hala ayakta. Cazseverler için bulunmaz bir nimet. Menüye gelecek olursak kahvaltı ve akşam yemekleri tercih ediliyor. Fransız usulü soğan çorbası (22 lira), menemen (16 lira), eggs benedict (24 lira), karabuğday salatası (23 lira), köri soslu sebzeli penne (25 lira), dört peynirli pizza (29 lira), divineburger (34 lira), bademli somon (38 lira) ve mozaik pasta (21 lira) bazı lezzeder. Her gün 08.30-02.00 arası açık.

BAY EDİİ

Yemek yapmayı ve arkadaşlarını bir araya getirmeyi seven Erdinç Odabaşı, nam-ı diğer Bay Edi Teşvikiye'de balıkçı eksikliğinin farkında olarak burayı açmış. Bay Edinin asıl mesleği kuaförlük. Yerinde durmayı pek sevmediği için ikinci bir iş koluna yö­nelmiş. Sıcak ve samimi bir atmosfere sahip mekan güleryüzlü çalışanlarıyla sizi evinizde gibi hissettiriyor. Menüde balık çorbası, tercih edilenlerden. Balık kavurmaları, deniz mah-
sullü güveçler, balık köfte ve balık dürüm de sipariş edilenler arasında. Fiyatlar da gayet makul. Mekan her gün 10.30-23.30 arası açık.

CAFE ZONE

Rumeli, Valikonağı ve Abdi İpekçi Caddelerinin oluşturduğu üçgenin içinde yer alan Cafe Zone ferah iç mekan ve yaz- kış kullanılan dış mekanla favori yerlerden biri. Öğle ve akşam yemeklerini burada yiyebileceğiniz gibi iş çıkışı içkinizi yudumlamak için de uğrayabilirsiniz. Çar­şamba, perşembe, cuma ve cumartesi ak­şamları müziğe doyacaksınız. Zeytinyağlı portakal soslu kereviz (9.30 lira), labne peynirli ıspanaklı tortula (15.30 lira), hünkar beğendi (20.90 lira), mantar soslu ızgara antrikot (29.40 lira) ve tatlılardan magnolia (8.40 lira) günlük menüdeki ürünlerden birkaçı. Mekan pazar günleri hariç her gün 11.00-02.00 arası açık.

LEVANT NİŞANTAŞI

İtalyanca levante yani yükseliş, yük­selen anlamına gelen ve levant olarak Fransızca'ya giren kelime eski zamanlarda Venedik'in Akdeniz'in doğusunda kalan bölgesi için kullanılıyordu. O zamanlar Yunanistan ve Anadolu'yu da içeren bu kavram şimdi sadece Akdeniz'e kıyısı olan doğu ülkeleri için kullandıyor. Bu bölgenin mutfağı Büyük Suriye mutfağı olarak anılıyor.

Suriye, Lübnan, İsrail, Ürdün, Kuzey Irak, Filistin ve Türkiye'nin güneydoğu bölgelerini kapsıyor. En belirgin ve bilindik tatları tabu-le, humus ve babaganuş diyebiliriz. Mekan ferah, yaz-kış kullanılan bir bahçeye sahip. İster tadım menusunu (135 lira) deneyin isterseniz yemekleri kendi zevkinize göre seçin. Buradan mutlu ayrılacaksınız. Tuzda kurutlumuş bonfile (23 lira), semizotu salata (19 lira), ada mantısı (23 lira), Antakya sini kebabı (32 lira) ve kireçte kabak (15 lira) ak­lınızda olsun. Pazartesi günleri kapalı. Hafta içi 11.00-24.00, hafta sonu 11.00-01.00 arası açık.

BARBA MEYHANE

Nişantaşı'nda meyhane kültürünü 10 yılı aşkın süredir yaşatan Barba Meyhane eski İstanbul'un değişik tatlarını bir araya getiriyor. Menusunu Rum, Girit ve Ermeni mezeleri süslüyor. Her hafta değişen meze menüsünde Ermenilerin topik'ini, Rumların sahanaki'sini bulmak mümkün. Şefin özel usûl hazırladığı tereyağlı yaprak ciğeri ve sütte balık kesinlikle denenmeli. Ayrıca asma yaprağında kalkan tandır, barba hamsi, kağıt­ta minekop de tadabilecekleriniz arasında. Cumartesi akşamları canlı müziğin olduğu mekanda gün içinde de Yunan tınılarını duyabilirsiniz. (Kişi başı ortalama 150 lira). Mekan her gün 12.00-01.00 arası açık.

NOPA

House Cafe ve House Hotel'in sahiplerinin yeni mekanı Nopa misafirlerine şık, nezih ve rahat bir ortam sunuyor. Sıcak günlerde açılabilen cam fanusun olduğu arka bahçeyi çevreleyen ağaçlar ve şelale, mekanı gürültü­den ve kalabalıktan izole etmek için tasarlan­mış. Geniş ve rahat bar ortamı ister içkinizi yudumlamak isterseniz de yemek yemek için tercih edilebilir. Amerikan ızgara ve steakho-use tarzını Akdeniz mutfağına uyarlayan bir menüye sahip. Öğle ve akşam yemeği menü-sünden bazı örnekler tuna tartare (35 lira), ızgara ahtapot (52 lira), kinoa salatası (20/39 lira), ve deniz ürünleri tagliatelle (58 lira). Tatlı mönüsünden bazı örneklerse karamelli ve çikolatalı ganaj (24 lira), kireçte kabak (24 lira) ve limonlu cheesecake (18 lira). Pazar günleri kapalı. Diğer günler 12.00-03.00 arası açık.

PIPA

Geniş ve ferah bir alana ve modern bir mimariye sahip mekan Napoli'yi ayağı­nıza getiriyor. Ünlü şefler Enzo Carbone ve Gian Marco Russo'nun elinden çıkan şahane makarnalar ve pizzalar enfes İtalyan lezzetinin burada şekil bulmuş hali. Şarap çeşitleri ve birbirinden leziz kokteyller de cabası. Mekanın ortasında bulunan 'ada bar' toplanmak, yemek yemek ve keyifli zaman geçirmek için ideal.

Elbette menüde sadece pizza ve makarna yok. Başlangıçlardan tutun da, çorba, salata, makarna, risotto, pizza ve ana yemeklere kadar yok yok. Carpaccio di manzo (dana carpaccio), bruschetta çeşitleri, sezar salatası tavuklu, zuppa di pesce (balık çorbası), lasagna rustica (geleneksel lazanya), quattro funghi (dört mantarlı pizza), Enzo Carbone's meatballs (köfte) bazı çeşitler. Restoran pazar günleri kapak. Diğer günler 12.00-01.00 arası açık.

ST. REGIS BRASSERIE

1920'lerin Paris ekolü 'brassserie'lerinden esinlenen mekan Türk ve Fransız mutfağını harmanlayarak kendine özgü bir konsept ya­ratmış. İster kahvaltıda, ister akşamüstü çay saatinde ya da akşam yemeğinde uğrayabilir­siniz. Açık mutfak ve şık barının bulunduğu iç mekan ya da rahat ve samimi bir ortama sahip terasında oturabilirsiniz. Kahvaltı menüsünde kontinental ve Türk kahvaltısı haricinde yumurta seçenekleri, tahıl ve pastane ürünleri var. Yemek menüsündeyse
90
közlenmiş patlıcan çorbası, baharatlı semi­zotu salatası, ızgara sebzeli dürüm, St. Regis burger, enginar dolması, borani ve levrek tava, çeşitlerden bazıları. Mekan her gün 06.30-01.00 arası açık.

ATİYE STEAKHOUSE

Atiye Steakhouse Nişantaşı'nın işlek böl­gesinde etseverlerin uğrak yerlerinden biri. Restoran için Türkiye'nin belirli yerlerinden seçtikleri ürünler haricinde ünlü restoran ve oteller için de et temin ediyorlar. Menüdeki bazı seçenekler dana tartar (32 lira), roka par-mesan salatası (22 lira), Atiye lokum burger (33 lira), dilimlenmiş bonfile lokum (50 üra), Atiye Kobe beef (72 lira), kuru dinlendiril­miş porterhouse steak (85 lira) ve tarhlardan katmer (20 lira). Mekan her gün 09.30-24.00 arası açık.



BLUSH ATİYE

Nişantaşı'nın en gözde sokağı Atiye Sokakta­ki bir diğer mekan da Blush Atiye. Bistro tar­zındaki mekanın sokağa bakan masalarında, arka bahçesinde ya da gözlerden uzak olmak istiyorsanız üst katında oturabilirsiniz. Bir kadeh şarapla birlikte salata ve pizza en çok tercih edilen yemeklerden. Karides böreği (18 lira), peynir tabağı (22 lira), dana carpaccio (28 lira), keçi peynirli salata (27 lira), kinoalı yeşil salata (28 Üra), penne ala siciliana (30 lira), tre funghi pizza (30 lira) ve beğendik' köfte (36 Üra) menüdeki seçenekler. Mekan her gün 11.00-02.00 arası açık.

BLUSH ATİYE

Nişantaşı'nın en gözde sokağı Atiye Sokakta­ki bir diğer mekan da Blush Atiye. Bistro tar­zındaki mekanın sokağa bakan masalarında, arka bahçesinde ya da gözlerden uzak olmak istiyorsanız üst katında oturabilirsiniz. Bir kadeh şarapla birlikte salata ve pizza en çok tercih edilen yemeklerden. Karides böreği (18 lira), peynir tabağı (22 lira), dana carpaccio (28 lira), keçi peynirli salata (27 lira), kinoalı yeşil salata (28 Üra), penne ala siciliana (30 lira), tre funghi pizza (30 lira) ve beğendik' köfte (36 Üra) menüdeki seçenekler. Mekan her gün 11.00-02.00 arası açık.


I HARDAL

Atiye Sokakta bulunan Hardal'ın menüsünde neredeyse yok yok. İspanyol ve İtalyan mutfa­ğı esintilerinden Amerikan ızgara çeşitlerine kadar her şeyi bulabiÜrsiniz. Glüten alerjisi olanlar için glutensiz yemekler, diyet yapanlar ya da fit kalmak isteyenler için de ona göre se­çenekler var. Bazı örnekler verecek olursak hot wings acılı (16 lira), quesedilla etli (26 lira), İspanyol mantı (14 lira), glutensiz patlıcanlı domates soslu spagetti (26 lira), nohutlu yeşil mercimek salatası (24 lira), karidesÜ avokado salatası (35 lira), şaşkk (42 lira) ve beyaz çiko-latak bademli sufle (17 lira) akknızda olsun. Mekan her gün 07.30-02.00 arası açık.


CENTO PER CENTO

Geleneksel İtalyan mutfağını ünlü şef Mau-rizio Morelli'nin modernize ettiği menüsüyle sergiliyor. Dışardaki oturma alanı biraz sıkışık olsa da diğer mekanlarda olduğu gibi daha çok tercih ediliyor. Menüde antipasto, salata, makarna, pizza, risotto, ana yemekler ve tatlılar başlığı altında çeşitli tatlar var.

Dana carpaccio (32 lira), sezar salatası (22 lira), poncini mantar dolgulu ravioÜ (35 lira), dört peynirli pizza (35/45 Üra), osso buco (54 lira) ve tatlılardan canoli (14 lira) bazı seçenekler. Mekan hafta içi 12.00-23.30, hafta sonu 12.00-01.00 arası açık.

FRANKIE İSTANBUL

Nişantaşı'nda The Sofa Hotel'in teras katında
bulunan Frankie İstanbul, yemek, müzik ve manzarayı bir araya getiriyor. Asma yaprağı çorbası, kinoa ile süslü çıtır karides, risotto, minekop ızgara, ızgara bonfile, kadayıf rulo ve brownie menüdeki seçeneklerden bazıları. 60'a yakın yerli yabancı şarap kavına sahip. Salı, çarşamba ve perşembe akşamları canlı müzik olan mekanda diğer akşamlar DJ mü­zik yapıyor. Her gün 12.00-02.00 arası açık.

LA PETITE MAISON

Bu Fransız restoranı Nişantaşı'nda Maçka Palas'ın içinde yer alıyor. İsmi 'küçük ev' anlamına gelen mekanın içi hiç de öyle küçük değil. Yüksek tavanlı geniş ve ferah ortamı ve 200 m2'kk şömineli terasıyla çok şık. Nice, Londra, Dubai ve Beyrut yurt dışındaki diğer şubeleri.

Zeytin ezmek tapenade, biftek tartar, levrek ceviche, buğulama dana yanağı, ızgara ton bakğı ve kuzu kaburga lezzetli menüden bazı seçenekler. Yemeğinizle birkkte şarap eşlemesi yapabikrsiniz. Bunun için somellier (şarap uzmanı) size yardımcı olacaktır. Mekan pazar günleri kapalı. Pazartesi-cuma 12.00-23.00, cumartesi ise 12.30-23.00 arası açık.





Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?