Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Real Madrid - Barcelona derbisinde terör alarmı

Giriş: 17.11.2015 - 14:45 | Güncelleme:

Cumartesi oynanacak El Clasico öncesinde terör şüphesinin artması üzerine İspanyol yetkililer güvenlik önlemlerini artırıyor.

ALPER ÖCAL/HABERTURK.COM/aocal@haberturk.com

13 Kasım akşamı gerçekleşen IŞİD saldırılarında Stade de France'ın da hedefler arasında olmasıyla birlikte sporu etkisi altına alan terör kaygısı devam ediyor. Birleşik Devletler'deki NBA, NFL ve NHL maçları öncesi kulüplerin FBI ile koordine olarak güvenlik önlemlerini revize etmesinin ardından, bu gece Wembley'de oynanacak İngiltere - Fransa maçında da anti terörist güvenlik protokolleri uygulanacak.

Cumartesi akşamı Türkiye saatiyle 19:15'te başlayacak ve lider Barcelona'yı evi Santiago Bernabeu Stadı'nda ağırlayacak olan Real Madrid arasındaki dev karşılaşma "yüksek riskli" kapsamına alındı. İspanyol yetkililer alarm durumuna geçti. Perşembe günkü toplantıda tamamı netleşecek güvenlik önlemleri öncesinde de meclis üyesi Concepción Dancausa medyaya bilgi verdi.

63 yaşındaki meclis üyesi, terörün global bir tehdit olduğunu belitti ve Stade de France'da yaşanan olaylara atıfta bulunarak maça gelecek taraftarların uyanık olmalarını, sorumlu davranmalarını istedi.

Gerekirse sandviçlerin içine bile bakacağız.

Henüz maçta görevlendirilecek kolluk kuvveti sayısı açıklanmazken, sayının önceki maçlardaki 500 polisin çok daha üzerinde olması bekleniyor. Elde edilen bilgilere göre, maç öncesinde Santiago Bernabeu Stadı'nda üçlü güvenlik çemberi uygulanarak taraftarlar stada alınacak. Günler öncesinden başlayacak önlemlerde, stat çevresindeki park halindeki araçlar izlenecek ve özel eğitimli köpekler tam mesaiyle patlayıcı ihtimaline karşı görev yapacak. 

Stat girişinde, maç günü alınacak önlemler de artırıldı. Üçlü güvenlik çemberi sayesinde stat etrafına biletsiz seyirci girmesi önlenecek ve olası bir karmaşanın önüne geçmek için de Barcelona taraftarları stat kapılarının açılmasından önce Bernabeu'ya getirilecek. Real Madrid kulübü hafta başından itibaren stat turlarına katılan taraftarları metal dedektörlerden geçirmeye başlamıştı. Bu önlem maç sabahı da artırılarak uygulanacak.

Tüm kapılarda çanta ve üst araması yapılacak. Meclis üyesi Concepción Dancausa'nın deyimiyle sandviçlerin içine bile bakılacak. Protokol girişini kullanacak misafirler de havalimanlarındakine benzer teçhizatlardan geçirilerek içeri alınacak. 

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
Pariste patlama oldugunda mactaydim Ama türk oldugumuzdan ses bombasi oldugunu dusundum sonra bir an baktim ama bu mact almanya ve fransa maci oldugunu hatirladim yani anormal bir durum oldugunu farkina vardim...