Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Habertürk Türkmen Karargahı'nda!

Giriş: 24.11.2015 - 06:21 | Güncelleme:

Türkmen Dağı bölgesinde çatışmalar devam ederken, Habertürk TV muhabiri Murat Karataş, Hatay’ın Yayladağı sınırının hemen karşısında yer alan Türkmen Karargâhı’na girdi

Murat KARAKAŞ/ GAZETE HABERTÜRK

Hatay’ın Yayladağı sınırının hemen karşısında yer alan ve 2. Sahil Tümeni olarak geçen karargâhta 1200 Türkmen bulunuyor. Saldırıların başladığı son 10 gündür çok zor durumda olduklarını söyleyen 2. Sahil Tümen Komutanı Beşar Molla, şunları söyledi:

“Türkmen Dağı’nda Esad’a karşı mücadele veriyoruz. Son 10 gündür bu bölgede çok zor bir durumdayız. 2 stratejik nokta olan Kızıldağ ve Gımam bölgelerini Esad ele geçirdi. Tümenin toplam sayısı 1200. Bize diğer Arap grupları da yardımcı oluyor. İnşallah o 2 noktayı yakın zamanda tekrar ele geçireceğiz. Bu bölgede IŞİD hiç yoktu. El Nusra yok diyebileceğimiz kadar azdı. Uzun zamandır sessizlik vardı. Esad, Rusya’dan çok büyük destek aldı. Şimdi Türkmen Dağı’nı ele geçirmeyi düşünüyor. Esad bu bölgeyi Alevi bölgesi saydığı için bu bölgeyi kendi alanına katmak istiyor.”

"70 ŞEHİDİMİZ VAR"

10 gündür Rusya ve İran destekli Esad’ın özellikle hava ve karadan ağır silahlarla bombardımanıyla karşı karşıya olduklarını aktaran 2. Sahil Tümeni Komutan Yardımcısı Alparslan Çelik,  şöyle konuştu:

“Ağır silah ve uçaklar olduğu için fazla direnemiyoruz. Türkmen Dağı’nın düştüğüyle ilgili yalanlara inanmayın. 10 günde 70 şehidimiz oldu. Bayırbucak, Suriye’nin Akdeniz’e açılan büyük kapılarından biri. Burayı bize kaptırmak istemiyor ama burası bizim öz yurdumuz. Biz bu yurttan kanımızın son damlasına kadar da çekilmeyeceğiz. Sonuna kadar da direneceğiz. Sınırda 20 binin üzerinde yaşayan insanımız var. Türkmen Dağı Akdeniz’in Çanakkale’sidir. Nasıl Türkiye’de Çanakkale geçilmez dediysek, burada da aynısını diyoruz. Türkmen Dağı geçilmez.” 

ÇADIR KURDULAR Saldırılardan kaçan Türkmenler ve Araplar, Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Yamadı Köyü ve çevresindeki zeytin ağaçları altına yerleşti. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce kişi, Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne yaklaşık 10 km mesafede yer alan bölgede, elektrik ve suyun olmadığı kampta yeni bir hayat kurmaya çalışıyor.

ALPERENLER SAVAŞMAYA GİDECEK

Alperen Ocakları, 500 kişiyle bölgeye gideceklerini ve muhaliflerin safından rejim güçlerine karşı savaşacaklarını açıkladı. Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, 7 bin 200 kişinin gönüllü olduğu ancak 500 kişinin gideceğini söyledi. “Türkmen kardeşlerimizi korumak için perşembe günü yola çıkacağız” diyen Mican, geçişlerine izin verilmemesi durumunda bölgede kalıp kamp kuracaklarını ve canlı kalkan olacaklarını ifade etti. BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Türkmen Dağı’nda savaşan Türkmenleri ziyaret etti.

YAYLADAĞI'NA 2 TOP MERMİSİ DÜŞTÜ

Rejim güçlerinin attığı 2 top mermisi Yayladağı’nın kırsal kesimine düştü. olay nedeniyle ölen ya da yaralanan olmazken, Kızılçat Hudut Karakolu’dan obüslerle karşılık verildiği bildirildi.

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
3 9 -6
Mücahitler Allah yar ve yardımcınız olsun
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
39 9 +30
Cenabi Allah sizleri korusun, sizleri guc ve kudret versin
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
39 6 +33
Allah yar ve yardımcınız olsun. Türkmen Dağı Çanakkale'dir geçilmez sözünüzden Türk Millet çok etkilendi. Millet olarak yanınızdayız. Yiğit kardeşlerim.
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
yorumunu buraya yazabilirsin
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
60 6 +54
Türkmen kardeşlerimize yardım etmeliyiz.
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
15 96 -81
Yanlislikla YPG nin kontrolunde olan bolgeye gidip YPG ye katilmislar haha ☺
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
54 6 +48
Arkadaşımın dün sesli mesajını dinledim. Gece için hakkınızı helal edin dua edin demişti. Allah yar ve yardımcınız olsun.
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
54 6 +48
YAŞASIN ALPEREN OCAKLARI MUHSİN BAŞKANIN İZİNDE ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
bunun milliyeetçilikle alakası yok ülkesini seven her vatandaşın türkmenler için bişşeeyler yapması lazım. senin gibi safı belli olmayan gizli düşmanlarıda esad tarafında karşımızda görmek isteriz. en azından düşman olduğn belli oluur
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
9 18 -9
Alperenler DURUN.
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
3 6 -3
onların yüreği yetmez
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
15 132 -117
:))durduğunuz kabahat tümünüz gidin ülkeye rahatlik gelsin Alperen ve ülkücüler
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
12 96 -84
hadi milliyetçi arkadaşlar bir zahmet gidin de halkınızı koruyun.
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
30 0 +30
Ceddin deden neslin baban
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
42 0 +42
ALLAH yardımcınız olsun....
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
30 0 +30
vurun aslanlarım vurun yiğitlrin acımayın kafire
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
24 0 +24
ALLAH SİZİN GİBİ VATANINI SEVEN TÜRK MİLLETİNİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN ALLAH GÜÇ KUVVET VERSİ YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN TÜRK VATANDAŞLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ ORDAKİ SOYDAŞLARIMIZ İÇİN HAYDİ ELELE
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
12 3 +9
Alperenleler candir ornek olsun ?uursuz milletimize. kobani kadar olamad? mi Bay?r.
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
18 0 +18
türkmen dağı geçilmez
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
3 3 0
Alperenler de gidecez diyor. Nerde kaldınız yaa. 250 kişi nerde...
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
18 0 +18
kefenli akyiğitler de gitse ya
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
3 12 -9
bunlar pek türkmene benzemiyor yalnız
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
9 0 +9
Dunya neden susuyor? Putin guya Isidi bombaliyor. Resmen dunyada muslumanlara saldiri var. Allahim ne olur sen firsat verme.
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
54 6 +48
Allah güç kuvvet versin, yar ve yardımcıları olsun :)
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
45 3 +42
Haydi alperen Aslanlar kardeşlerimiz için....
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
39 3 +36
Allah, yar ve yardimciniz olsun.