Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman'da kamu yatırımları tüm hızıyla sürüyor

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ve milletvekilleri kamu yatırımlarını yerinde inceleyerek, eksiklikleri yerinde tespit edip çözüm arıyor.

        Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara ve Salih Fırat, AK Parti İl başkanı Mehmet Erdoğan, kamu kurum ve kuruluş müdürleriyle birlikte devam eden kamu yatırımlarını gezdi.

        Vali ve milletvekilleri 220 yatak kapasiteli hizmet içi eğitim merkezi, hükümet binası, beşpınar alanı, okullarda incelemelerde bulundu.

        TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, kamu yatırımları yerinde incelediklerini belirterek, "Meclisteki çalışmalarımızdan fırsat buldukta Adıyaman'a gelerek vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bugünde Samsat ilçesinde bulunduk. Samsat'ta ki aksaklıkları değerlendirdik. Mart ayından itibaren konut yapımlarına başlamayı planlıyoruz. Samsat ile ilgili önemli çalışmalar yapıldı. Adıyaman'da ki kamu yatırımları devam ediyor. Şuan bulunduğu Hizmet İçi Eğitim Merkezi Türkiye'nin en iyi hizmet içi eğitim merkezlerinden birisidir. 220 yatak kapasiteli, uluslar arası toplantılara ev sahipliği yapabilecek. İnşaat bitmek üzeredir. Yanı başında 24 derslikle turizm otelcilik okulu, yanında pansiyon inşaatı bitmek üzeredir. Toplantılara ev sahipliği yapacak. Sporcu fabrikamız devam ediyor. Beşpınar'da 4. Etap çalışmalara başladık. Hükümet binası inşaatını geziyoruz. Sulama projelerini, eğitim, sağlık, kültür yatırımlarını yerinde takip ediyoruz. Bu tür eserleri gördükçe yorgunluğumuzu atıyoruz" dedi.

        Vali Nurullah Naci Kalkancı ise açıklamasında, "Devam eden kamu yatırımlarımızı geziyoruz. Hangi safhada olduğunu inceliyoruz. Hizmet İçi Eğitim Merkezimizi bölgemizin en büyük tesisi olacak. Adıyaman'a hem sosyal hem de ekonomik manada katkısı olacağını düşünüyorum. Devam eden yatırımlarımız hızlı bir bir şekilde sürüyor. Eğitim konusunda okullarımızın yapımı sürüyor. 2019 yılında bir veya iki okulun dışında ikili eğitimden okullarımızı kurtarmayı hedefliyoruz. Ciddi bir gayret sarf ediyoruz. Öğrencilerimizin kaliteli fiziki ortamda eğitim görmelerini istiyoruz.

        Devam eden Hükümet Binası inşaatımız var. Orada Bakanlığımız ile görüştüm ve ödeneğinin tamamı gönderileceği taahhüdünü aldık. Bu sene içerisinde inşallah orayı da bitireceğiz. Hükümet binası taşındığında şuan ki yere belediye tarafından güzel bir meydan yapılacak. Kamu yatırımlarını mümkün olduğu kadar arttırmanın gayretindeyiz" dedi.

        (AHM-AA-Y)

        19.01.2018 17:54:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler