Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Valiliğinden yasaklanan av tüfekleri ile ilgili açıklama

        ANKARA (İHA) - Ankara Valiliği, yapılan denetimler sonucunda TS/870 standardına aykırı tüfeklerin satıldığını tespit etti. Valilik, bu ürünlerin Ankara genelinde satışlarının yasaklandığını açıkladı.

        Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, "Av Tüfeği Satıcılık Belgesi olan bazı iş yerlerinde yapılan denetimlerde TS/870 standardına aykırı satış yapıldığı tespit edilmiştir. Bu durum, kamu düzeni ve güvenliğini olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple Ankara genelinde Av Tüfeği Satıcılık (Bayilik) Belgesi bulunan iş yerlerinde TS/870 standardına uymayan katlanır dipçik, tabanca görünümlü kabza, 42.72 cm'den kısa namlu, 2 fişekten fazla kapasiteli şarjör vb. ürünlerin satışı, Ankara Valiliğinin 12.01.2018 tarihli ve 6465 sayılı kararı ile yasaklanmıştır" denildi.

        Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

        "Satışı yasaklanan ürünlerin satışının yapıldığı iş yerleri ve sahipleri hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince idari yaptırım kararı uygulanacak, TS/870 standartlarına aykırı olan ürünlerin mülkiyeti 5326 sayılı Kanun'un 19. maddesi uyarınca kamuya geçirilecektir."

        (SFP-BC-Y)

        21.02.2018 10:40:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler