Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (AŞT), ilçe turnelerine başlayacak.

        Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçe turnelerinin ilk durağı Elmalı olacak.

        13 Kasım Pazar günü Elmalı'da sahneye çıkacak olan AŞT, Elmalılı çocuklar için "Okyanusta Bir Su Damlası Gibi" isimli oyunu sahneleyecek.

        Okyanusta Bir Su Damlası Gibi oyununda her sene okyanusu geçen kuşlar misali, daha iyi bir hayat için denizi geçmek isteyen beş adamın traji-komik hikayesi anlatılıyor.

        Tamamen beden diline dayalı, içinde konuşma olmayan bir performans içeren oyunda seyirciler birbirinden farklı beş karakterin ıssız bir adada yalnız ve yardımsız haldeki yaşam mücadelelerine ve tükenmeyen gelecek umutlarına tanıklık edecekler.

        Tiyatro sahnelemeye uygun mekanların bulunduğu tüm ilçelere turne yapmayı planladıklarını belirten Antalya Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, yeni kurulan Kukla Tiyatrosu Birimi ile de Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceklerini kaydetti.

        İki kukla oyunu ile sezon içinde yine ilçe turnelerine çıkacaklarını ifade eden Mehmet Özgür, "Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanına giren her bölgeye tiyatroyu götürmeyi hedefledik." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler