Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya'nın yöresel ürünlerinin fuarlarda tanıtıldığını belirtti.

        Ajans Genel Sekreteri Şahin, düzenlediği basın toplantıda Trakya Kalkınma Ajansı olarak Antalya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) üç yıldır katılım gösterdiklerini söyledi.

        Fuarlarda Trakya'daki tüm oda ve borsaların yer aldığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

        "Oda ve borsalarımızla ürünleri tanıtma ve satış yapma noktasında beraberce hareket etme noktasındayız. Her yıl yöresel ürünlerimizi oraya götürüyor Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve ilçelerimizi tanıtıyoruz. Özellikle bu ürünü yapanları fuarlara götürüyoruz. Satanın yanı sıra ürünü yapanın fuarda yer almasını sağlıyoruz. Ürünleri üretenler bu noktada markalaşmayı da sağlıyor.

        İşin hem sosyal hem ekonomik hemde tanıtım boyutuyla üçlü bir yapı kurmuş oluyoruz. Bunu yaparken arkamızda oda ve borsalarımızın üyeleriyle yapıyoruz. Antalya'daki fuarlarda ürünleri üretenlerin yanında onlara bir gün boyunca destek sağlıyoruz. Bu yöresel ürünlerle ilgili büyük firmalardan siparişler alındı önümüzdeki yıllarda inşallah bu durum gelişerek devam edecektir."

        Toplantıya, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyar, Kırklareli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Bülent Oral ile fuarlarda katılımcı olarak yer alan üreticiler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler