Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Selim Bağlı, "Toplumun sıhhatini ve salahiyetini temin etmek istiyorsak engellilerin topluma etkin katılımını sağlamamız gerekiyor. Bunun için de belki modern zamanlarda işlevini biraz kaybetmiş gibi görünür ama merhamet duygusunun çok önemli olduğuna inanırım." dedi.

        Türkiye Engelsiz Yaşam ve Sosyal Hizmet Vakfı (TEYVAK) ve Koop-İş Sendikası tarafından "Çalışma Hayatında Engellilerin Sorunları" paneli düzenlendi.

        Türk-İş Genel Merkezi konferans salonunda düzenlenen panelin açılışında konuşan SGK Başkanı Bağlı, yasalardaki değişikliklerle emeklililerin haklarında yapılan iyileştirmeleri hatırlatarak, sivil toplum kuruluşlarının hem bu konuda bilinç ve farkındalık oluşturulmasında hem de gerekli önlemlerin alınmasında en az devlet kadar sorumlu, devlet kadar önemli olduğunu söyledi.

        Bağlı, "Toplumun sıhhatini ve salahiyetini temin etmek istiyorsak engellilerin topluma etkin katılımını sağlamamız gerekiyor. Bunun için de belki modern zamanlarda işlevini biraz kaybetmiş gibi görünür ama merhamet duygusunun çok önemli olduğuna inanırım. Bu şu demek değil; engelliler acınacak adamlardır anlamında değil; merhamet insanın ötekini anlayabilme, derdiyle dertlenebilme, onun sorununu kendi sorunu olarak kabullenme ve onun için bir şeyler yapabilmesidir. İnsanın içinde var olan bu duyguyu eğer potansiyel halinden yani kuvveden fiile dönüştürebilirsek bütün problemleri çözeriz." değerlendirmesinde bulundu.

        Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da engellilik konusunda empati yapmak gerektiğini dile getirerek, "Engellilerin yaşam şartlarını hiç olmazsa günde on dakika düşündüğümüz zaman önümüzün, ufkumuzun daha açık olacağını, engellilerimizin problemlerinin daha rahat çözüleceğini hepimiz, bu ülkeyi idare edenler, sivil toplum örgütleri yakinen biliyorlar." dedi.

        "Ülkemizdeki engelliler bizim bir parçamız." diyen Atalay, onların yaşam şartlarını anlamaya gayret ettiğini dile getirdi.

        Panelde konuşan,TEYVAK Başkanı Salih Kılıç da konuşmasında, toplumda farkındalığın yaratılması, duyarlılığın arttırılması gerektiğini ifade etti. Kılıç, engellilerle dayanışma içinde olunması ve onların hayata adaptasyonunun sağlanmasının ulvi bir davranış, insani bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

        Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar ise konuşmasında şunları kaydetti:

        "Engelli olarak hayatını sürdürenlerin beklentisi, engellerini tümüyle ortadan kaldıracak bir mucize değil, asıl beklenti toplumsal yaşamda onlarla ilgili anlayışın değişmesi, zihinlerdeki engellerin ortadan kalkmasıdır. Hepimizin toplumsal bir empatiye ihtiyacı var."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler