Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Sorgun Engelliler Umut Derneği Başkanı Süleyman Özdemir, her sağlıklı insanın birer engelli adayı olduğunu belirtti.

        Dernek Başkanı Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumda engelli olmanın ne demek olduğunu anlayabilmek için mutlaka engelli olmak gerekmediğini, biraz empati yapıldığı zaman bunun çok iyi anlaşılabileceğini ifade etti.

        Her bireyin, her kuruluşun ve her devletin bu konuda duyarlı, atılımcı olması gerektiğine inandığını aktaran Özdemir, "Önce sorunları tespit edip, gereken düzenlemeleri, yasaları hayata geçirerek, devletin desteğiyle bu sorunların üstesinden gelinecektir. Bugün ülkemizde engellilerimiz birçok sorun yaşamakta ve toplum içerisinde görünür-görünmez birçok ayrımcılığa maruz kalmaktadır. Türkiye'nin acilen ekonomik, sosyal ve her tür alanda ayrımcılığın önlenmesi konusunda bir yasaya ihtiyacı vardır." dedi.

        Engellilere her türlü olanağın sağlanarak onların topluma kazandırılmasının insani görevler arasında yer aldığına işaret eden Özdemir, şöyle konuştu:

        "Çağdaş yaşam neyi gerektiriyorsa yasa ve düzenlemeler de ona göre gündeme uygun olmalı. Akraba evliliklerine son verilmeli. Kalıtımsal hastalıkların doğuracağı sorunları da bilerek, kan tahlilleri yaptırarak, evlilik ya da çocuk yapma kararı verilmelidir. İnsanlar, sağlığının kıymetini bilmeli. Bunun için kaza ve hasarlara yol açacak davranışlardan kaçınmalıdır. Bu duygularla tüm engelli kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler