Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "İsmet Ağabey'e Allah'tan rahmet diliyor, kulağımıza fısıldadığı öğütlerin takipçisi olacağımıza, hüsnü hayallerine, 'Büyük Türkiye' idealine muhakkak surette kavuşacağımıza dair aziz hatırası önünde söz veriyoruz." ifadelerini kullandı.

        Uysal, eski TBMM Başkan İsmet Sezgin’in vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

        Mesajında, demokrat geleneğin abide bir şahsiyeti kaybettiğini, Türk siyasetinin ise bir "abi" yitirdiğini aktaran Uysal, "Siyasi yaşamına Demokrat Parti saflarında katılan, o günkü inanmışlığı ile bugün Hakk'a teslim olan, 27 yaşında Aydın Belediye Başkanlığı görevini layıkıyla ifa eden ve ülkemizin ilk Gençlik ve Spor Bakanı olan İsmet Sezgin, yalnız partimiz için değil Türk siyaseti için de büyük bir kıymetti." değerlendirmesinde bulundu.

        Sezgin'in engin tecrübesi ve birikimi ile son nefesine kadar Türk siyasetinin "ağabey"i olduğunu, fikirleri ve ileri görüşlülüğü ile tek başına "danışma kurulu" olarak addedildiğini vurgulayan Uysal, mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "Hayatını demokrasiye, demokrat davaya vakfetmiş İsmet Ağabey'in vefatı ile demokrasiye bir şehit daha verdiğimizi hatırlatmak isteriz. Türkiye'nin harcına yaptığı katkı unutulmayacak olan İsmet Ağabey'e Allah'tan rahmet diliyor, kulağımıza fısıldadığı öğütlerin takipçisi olacağımıza, hüsnü hayallerine, 'Büyük Türkiye' idealine muhakkak surette kavuşacağımıza dair aziz hatırası önünde söz veriyoruz. Milletimizin başı sağolsun."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler