Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Mehmet Taş, memleketi Şanlıurfa'da son yolculuğuna uğurlandı.

        Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından şehit polis memurun naaşı cenaze aracıyla doğup büyüdüğü Bozova ilçesinin Gerdek Mahallesi'ne getirildi.

        Bayraklarla donatılmış babaevine getirilen şehidin naaşına yakınları sarılarak Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Taş'ın naaşının mahalle camisine getirildiği esnada şehidin babası Salih Taş, oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Burada şehit için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

        İl Müftüsü İhsan Açık tarafından Gerdek Mahallesi Camisi'nde kıldırılan cenaze namazını müteakip şehidin naaşı omuzlarda "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla taşınarak aile kabristanlığında toprağa verildi.

        Bu arada, şehidin naaşının Bozova ilçesine getirildiği sırada çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayrağıyla şehidin naaşını karşıladı ve terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.

        Şehidin cenaze namazına yakınlarının yanı sıra Vali Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba ve Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayı vatandaş katıldı.

        Ailenin 7 çocuğundan en küçüğü ve bekar olan Mehmet Taş, 6 ay önce ilk görev yeri olan İstanbul'da mesleğe başlamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler