Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

        Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, 17 ilçede devam eden karla mücadele çalışmaları kapsamında, gece boyunca kapanan 88 mahalle yolunu trafiğe açtı.

        Gece kapanan Büyükorhan'da 15, İnegöl'de 10, İznik'te 8, Keles'te 9, Orhaneli'de 10, Gemlik'te 6, Gürsu'da 2, Kestel'de 12, Nilüfer'de 6, Osmangazi'de 9 ve Yenişehir'de 1 mahallenin yolu trafiğe açıldı.

        Bursa genelinde kar nedeniyle ulaşıma kapalı yol bulunmazken, ekipler, karla mücadeleyi 132 araç ve 320 personelle sürdürüyor.

        - Eskişehir

        Eskişehir'de de gece başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor.

        Kar nedeniyle şehir merkezi beyaza büründü. Karayolları ve Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri, ana arterlerde tuzlama çalışması yaptı. Polis ekipleri, sürücüleri bazı bölgelerdeki buzlanmaya karşı uyardı.

        Cuma gününe kadar aralıklarla devam etmesi beklenen kar, Eskişehir'in ilçelerinde de etkili oldu.

        Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kent genelinde gün içinde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4, en yüksek sıcaklık ise 1 santigrat derece olacak.

        Bu arada henüz kapanan köy yolunun bulunmadığı bildirildi.

        - Kütahya

        Kütahya'da gece saatlerinden itibaren devam eden kar dolayısıyla kent beyaza büründü.

        Belediye ekipleri, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ana yollarda trafik ekipleri, kış lastiği olmadan yola çıkan sürücüleri uyarıyor.

        Kentte kapalı köy yolu bulunmuyor.

        - Bilecik

        Bilecik'te kar nedeniyle ilçelerde bulunan 43 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

        Bozüyük'te 14, Söğüt'te 11, Osmaneli'de 16 ve Yenipazar ilçesinde 2 olmak üzere 43 köy yolu ulaşıma kapandı.

        Ekipler, yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler