Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanarak kaldırıldığı Gaziantep'teki hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sedat Atalay'ın naaşı, memleketi Erzurum'a getirildi.

        Halep'e bağlı El Bab bölgesinde yaralandıktan sonra kaldırıldığı Gaziantep'teki hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Atalay'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri uçakla Erzurum'daki askeri havalimanına getirildi.

        Atalay'ın naaşının getirilişi sebebiyle havalimanında düzenlenen törene, yakınlarının yanı sıra Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, kaymakamlar, askeri erkan ve kurum amirleri katıldı.

        Şehidin naaşının askerlerce uçaktan indirilmesi sırasında fenalaşan annesi Fadime ve kardeşi Resul ile Oya Atalay'ı Bakan Akdağ, Vali Azizoğlu ile milletvekilleri teselli etti.

        Bakan Akdağ'a sarılarak gözyaşı döken şehidin kız kardeşi Oya Atalay, "Acımız büyük. Allah devletimize zeval vermesin, vatan sağ olsun." dedi.

        Askeri tören mangasınca uçaktan alınan şehit Atalay'ın naaşı, bir süre askerlerce omuzlarda taşınıp havalimanındaki katafalka konuldu.

        Buradaki tören sonrası dualar eşliğinde askerlerce nakil aracına konulan şehit Atalay'ın naaşı, Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

        - "Vatan sağ olsun"

        Şehit Sedat Atalay'ın naaşı, cenaze nakil aracına konulurken babası Sinan Atalay, "Vatan sağ olsun, milletimiz var olsun. Benim canımı yaktılar, Allah da onların canını yaksın." dedi.

        Bakan Akdağ ve Vali Azizoğlu, güçlükle ayakta duran şehit babası Atalay'ı koluna girerek sakinleştirmeye çalıştı.

        Şehidin öz geçmişi okunurken fenalaşan ve tabuta sarılmak isteyen kız kardeşi Oya Atalay'a ise milletvekili Taşkesenlioğlu ve sağlık görevlileri destek oldu.

        Tunceli'de görevliyken Suriye'ye giden şehit Atalay'ın bekar olduğu öğrenildi.

        Şehidin cenazesi, yarın ikindi vakti Aşkale ilçesine bağlı Kandilli semtindeki Merdiven köyünde defnedilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler