Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'daki Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin unutulmaması için dergi hazırladı.

        Lise öğrencilerinin, okulun tarih öğretmeni Taner Özdemir rehberliğinde hazırladığı "15 Temmuz Darbe Girişimi" adlı dergide, darbe girişimini anlatan çeşitli yazıların yanı sıra aralarında Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğraflarının da yer aldığı görseller ile darbe girişimine ilişkin röportaj ve makaleler yer aldı.

        Tarih öğretmeni Özdemir, ülkenin 15 Temmuz'da yaşadığı ağır travmanın unutulacak gibi olmadığını söyledi.

        Ülkenin milli birliğine kast edilmek istendiğini ve bunu da gençlerin bilmesi gerektiğini belirten Taner Özdemir, "15 Temmuz Darbe Girişimi dergimiz, hem öğrenciler hem de öğrencilerimizin velilerinin iş birliği içinde çıkarılmıştır. Böylelikle kolektif bir iş ortaya çıkmıştır. Gençler yaşanan o acı olayları bir kez daha görmüş, vatan için mücadele eden kahramanlarımızı da hayatları boyunca bir daha unutmamak üzere zihinlerine kazımışlardır." diye konuştu.

        Derginin hazırlayıcıları arasında yer alan 10'uncu sınıf öğrencisi Muhammet Salih Yeşilyurt da daha önce darbelerle ilgili pek fazla bilgisinin olmadığını dile getirdi.

        Darbe girişimi gecesi haberlerin televizyonlarda verilmesiyle birlikte çok şaşırdığını belirten Yeşilyurt, şöyle konuştu:

        "Dergimizde, darbe girişiminde halkımız ve diğer kahramanlarımızın darbeye karşı mücadelesini işledik. Etrafımızdan, arkadaşlarımızdan görüşlerini aldık ve bu dergiyi ortaya çıkardık. Millet içerisinde bu zaferin unutulmamasını sağlamak adına böyle bir işe koyulduk. Çevremizde tüm halka bu bilinci oluşturmaya çalıştık. O destansı günü unutturmamaya çalıştık ve bundan sonra da unutturmamaya çalışacağız."

        Öğrenciler dergiyi, öğrenci ailelerine ve okul çevresindeki esnafa da dağıttı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler