Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen eski Genelkurmay Başkanlığı Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Mehmet Partigöç ile General/Amiral Şube Müdürü Cemil Turhan, yürütülen soruşturmaya ilişkin bir kez daha ifade verdi.

        Edinilen bilgiye göre, darbe girişimi sırasında birimlere gönderilen sıkıyönetim direktiflerinde imzası bulunan eski tuğgeneral Partigöç ve eski kurmay albay Turhan, tutuklu bulundukları cezaevinden dün jandarma eşliğinde Ankara Adliyesi'ne getirildi.

        Darbe girişimi sırasında Genelkurmay karargahındaki eylemlere ilişkin soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına kez daha ifade veren şüpheliler, daha sonra tekrar cezaevine götürüldü.

        Partigöç ve Turhan'ın, önceki ifadelerini tekrarladıkları, "Darbe girişiminde yer almadıklarını ve FETÖ ile bağlantılarının olmadıklarını" öne sürdükleri öğrenildi.

        "Darbeye ilişkin evraklarda isminin bulunduğundan haberdar olmadığını" savunan Partigöç'ün, "Bu evrakların bulunduğu CD'yi, darbe girişimine iştirak eden ve bu sırada öldürülen Mehmet Akkurt'un getirdiğini" ileri sürdüğü kaydedildi.

        Şüphelilerden Partigöç'ün ifadesine bugün de Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde başvurulduğu öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler