Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl merkeze bağlı Sarıçiçek köyündeki Büyük Sülüklü Gölü'nde binlerce balık telef oldu.

        Sarıçiçek Muhtarı Ahmet Arslan, geçmiş yıllarda da gölde balık ölümleri olduğunu belirterek "Kışın çok çetin geçmesi nedeniyle gölün yüzeyinde yaklaşık 50 santimetre kalınlığında buz oluştu. Buzu kışın 2-3 kez kırdık balıkların hava alması için ancak uzun süre havasız kalınca telef oldular." dedi.

        Arslan, yaklaşık 3 ton balığın telef olduğunu işaret ederek balıkların yanı sıra göldeki kaplumbağa ve kurbağaların da öldüğünü söyledi.

        Bu arada, gölde inceleme yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, ölü balıklardan alınan numuneleri Elazığ Su Ürünleri Araştırma Merkezine gönderdi.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ve köylüler, şubat ayında, Büyük Sülüklü Gölü'nde balıkların telef olmaması için 50 santimetrelik buzu keserek hava delikleri açmıştı.

        Gölde, 2005 ve 2012 yıllarında toplu balık ölümleri yaşanması üzerine alınan numunelerin incelenmesinde, gölde amonyum miktarının yüksek olmasından kaynaklandığının belirlenmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler