Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, partisinin Türkiye'nin teminatı olduğunu belirterek, "Bu ülke üzerine de daha önce oyun oynandı. 12 Eylül adı altında solculuk, sağcılık adına birbirine kurşun sıkıp hapishaneye giren insanları, hapishaneden çıktıktan sonra kucaklaşarak bir araya getiren Refah Partisi olmuştur. Bugün de yine bu oyun bozacak bizleriz. İnsanları kucaklaştıracak bizleriz." dedi.

        Doğan, partisinin Karabük İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, iftarlarını huzur içinde yaptıklarını, silahların, zalimlerin gölgesinde iftarını yapmakta olan insanlar olduğunu söyledi.

        Bölgenin ısıtıldığını, bölgenin kaynamaya başladığını ifade eden Doğan, şunları söyledi:

        "Milli Görüş Hareketi olarak, 50 yıl boyunca niyetini, hedefini deşifre etmiş olduğumuz ırkçı emperyalizm gözlerimizin içine baka baka, göstere göstere ve en acısı bu toprağın insanlarını, yani Müslümanları kullana kullana acımasızca hedefine ilerlediği günlere şahitlik ediyoruz. Ama hiçbir şey yapamıyoruz maalesef. Amerika'dan, Amerika başkanı bölgemize geldi, Suudi Arabistan'ı ziyaret etti. Ziyaretten sonra zaten sıkıntılı, karışık olan Orta Doğu daha da karıştı. Bir grup İslam ülkesi Katar'a cephe aldı. Bir kısım yanında durdu ve fiili olarak, bakış açısı olarak İslam ülkeleri ikiye ayrıldılar."

        Nasıl bir dünyada yaşadığını bilmeyen, bu dünyaya tesiri olan devletlerin tarihini, hedefini, niyetini bilmeyen hiç kimsenin bu bölgeye olumlu anlamda hizmet edemeyeceğini aktaran Doğan, şöyle konuştu:

        "Onun sıkıntısını, zorluğunu yaşıyoruz. Bu zihniyetin en çok korktuğu şey Müslümanların birlik ve beraberliğidir. Bu durumdan ancak kucaklaşarak kurtulabiliriz, kavga ederek değil. Çin'de bin tane din var. Bin tane ayrı ayrı dine inanmış Çinliler tek yumruk halinde bir arada yaşayabilirken, bu topraklar tek inanca sahip, yek Allah'a inanmış insanlar bin parçaya ayrılmışsa çok ciddi manada düşünmemiz gerekiyor, tefekkür etmemiz gerekiyor."

        Saadet Partisi olarak ülkenin teminatı olduklarını ifade eden Doğan, "Bu ülke üzerine de daha önce oyun oynandı. 12 Eylül adı altında solculuk, sağcılık adına birbirine kurşun sıkıp hapishaneye giren insanların hapishaneden çıktıktan sonra kucaklaşarak bir araya getiren Refah Partisi olmuştur. Bugün de yine bu oyun bozacak bizleriz. İnsanları kucaklaştıracak bizleriz." görüşünü dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler