Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HARTUM (AA) - Sudan'ın başkenti Hartum'daki Hayrat Vakfı Yetim Eğitim Merkezi, 200 yetime eğitim hizmeti veriyor.

        Tefrişatını Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) üstlendiği merkezde, bir günlüğüne ağırlanan yetimler ve yakınlarına eğitim imkanı sunuluyor.

        Ramazan ayında faaliyete geçen merkezde, 11 görevli gönüllü olarak yetimlerle ilgileniyor.

        Vakfın Sudan Koordinatörü İsmail Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada benzeri olmayan bir model geliştirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

        "Klasik yetim çalışmalarının dışına çıktık. Hartum çevresinde yaşayan 200 yetimi, titiz çalışmalar sonunda tespit ettik. Yarısı kızlardan oluşan yetimleri, maddi ve gıda desteklerini almak üzere yakınlarıyla birlikte ayda bir kez merkezimizde ağırlıyoruz. Burada onları farklı yaş gruplarına ayırıyoruz. Hepsinin anlayacağı düzeyde dini, ilmi, fikri dersler veriyoruz. Yanlarında gelen yakınları da ayrı bir odada benzer eğitimler alıyor."

        Kaya, neden farklı bir yol izledikleri sorusuna "Günümüzde kurumların uyguladığı iki model var. Biri, yetimleri bir merkeze topluyor diğeri ise sadece maddi yardım sağlıyor. Biz, vakıf olarak farklı bir yol izledik. Öncelikle babasını kaybetmiş bir çocuğu, annesinden ve yakınlarından ayırmanın psikolojik travma doğurabileceğini düşünüyoruz. İkinci nedenimiz ise para yardımlarıyla yetimlerin gönlüne hitap edemeyecek olmamızdı." yanıtını verdi.

        - "Türkler gibi ben de yetimlere yardım edeceğim"

        Merkezdeki eğitime katılan yetimlerden Abdüllatif Mübarek İbrahim, Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek “Burada olduğum vakitlerde kendimi huzurlu hissediyorum. Güzel anlar yaşıyoruz ve çok mutlu oluyorum.” dedi.

        İbrahim, ileride iş sahibi olduğunda Türkler gibi yetimlere yardım edeceğinin altını çizerek arabası olduğunda da yanında sürekli Türk bayrağı taşıyacağını söyledi.

        Annesiyle yetim eğitim merkezine gelmekten mutlu olduğunu ifade eden İman Abdullah Ahmed de Türklerle ilk kez karşılaştığını ve onları çok sevdiğini belirtti. Ahmed, kendileriyle ilgilenen Türklerin Arapça konuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler