Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TURHAL TSO'DAN DIŞ TİCARET EĞİTİMİ

        ÖZKAN ARAZ

        TOKAT (İHA) - Turhal Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) tarafından üyelerine yönelik "Dış Ticarette Ödeme ve Teslim Şekilleri ile Dış Ticarette Finansman Yöntemleri" başlıklı eğitim düzenlendi.

        Eğitmen İsmail Şen'in konuşmacı olarak katıldığı eğitim toplantısına ilçede faaliyet gösteren ihracatçı firmaların çalışanları ve iş adamları katıldı. Eğitimde katılımcılara "Dış Ticarette Ödeme ve Teslim Şekilleri ile Dış Ticarette Finansman Yöntemleri" konularında eğitim verilirken, pazar araştırması, pazara giriş ve ihracatta sağlanan devlet yardımları hakkında da katılımcılara bilgiler aktarıldı.

        Eğitimle ilgili Turhal TSO tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bilindiği üzere, 2023 yılında ülkemiz ihracatı için 500 milyar dolar olarak belirlenen hedefe ulaşmada ihracat pazarlamasını ve operasyonunu her aşamada başarı ile gerçekleştirilebilecek yetişmiş uzman elemanlara sahip olmanın önemi büyüktür. Bu çerçevede, Turhal Ticaret ve Sanayi Odası olarak dış ticaret ile ilgili firma ve kuruluşlarda çalışan elemanların; bu alandaki bilgi ve becerilerini geliştirmek, dış ticaretin hedeflenen düzeye ulaştırılmasında ve sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasında ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla firma temsilcileri, ihracat operatörleri ve finans departmanlarında görevli personellerden oluşan 20 temsilcinin katılımıyla düzenlenen programda katılımcılara dış ticarette ödeme şekilleri, teslim şekilleri ve finansman modellerine göre maliyet ve risk sorumlulukları, Pazar araştırması, pazara giriş ve ihracatta sağlanan devlet yardımları konularında bilgiler aktarılmıştır. Günümüzde uluslararası ticarette en önemli rekabet enstrümanı olan bilgiye ulaşma ve eğitim konusunda Kurum olarak ihracatçılarımıza daha önceki yıllarda olduğu gibi her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" denildi.

        (ÖA-SLH-Y)

        04.12.2015 17:26:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler