Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PINARBAŞI'NDA HACI ADAYLARINA SEMİNER

        KAYSERİ (İHA) - Pınarbaşı ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı hac organizasyonu çerçevesinde hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek Hacı adayları için Merkez Karslı Camiinde seminer düzenlendi.

        Pınarbaşı ve Sarız İlçesinden bu yıl Hacca gidecek Hacı adayları için haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla, Kayseri Müftülüğünün organize ettiği Hac Eğitim Semineri Pınarbaşı Karslı Camiin de yapıldı.

        Seminere, Kayseri İl müftüsü Doç. Dr. Şahin GÜVEN, İl müftü yardımcısı Tandoğan Topçu Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Pınarbaşı İlçe Müftüsü Reşat Üstün ,Sarız İlçe Müftüsü Süleyman Yavuz katıldı.

        İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu, sinevizyon eşliğinde Haccın eda edileceği yerleri tanıttı. İhrama girme, haccın çeşitleri, niyetleri, tavaf, sa'y, Arafat vakfesi, Müzdelife ve Mina vakfesi, şeytan taşlama, ihramdan çıkma gibi haccın edasındaki merhaleleri anlattı. Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Haccı anlamak konusunda hacı adaylarını bilgilendirdi.

        Seminerde konuşan Pınarbaşı İl Müftüsü Şahin Güven " Milyonlarca insan kutsal topraklara gitmek isterken bu şans size çıktı ve bu yıl Hac farizasını yerine getireceksiniz. O mübarek beldelerde çokça dualar edin. Kur'an okuyun. Kur'an okumasını bilmeyenler en kısa zamanda öğrensinler. " Diyerek, hacla ilgili ayet ve hadislerden örnekler verdi.

        Çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirten hacı adayları, seminerlerin kendileri için çok faydalı olduğunu söyledi.

        (AÖ-Y)

        18.05.2016 14:08:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler