Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güroymak'ta demokrasi nöbeti devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Vahit Olcay

        BİTLİS (İHA) – Bitlis'in Güroymak ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimi gününden bu yana sürdürülen demokrasi nöbeti devam ediyor.

        İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül, STK temsilcileri, kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri ve ilçe halkının bir araya gelerek aralıksız tuttuğu demokrasi nöbetleri, her gece sabahlara kadar devam ediyor. Darbeci zihniyet ve girişime karşı ilçede tek yürek olan halk, günlerdir aralıksız olarak tuttuğu nöbetlerle darbecilere en büyük dersi veriyor. İlçe halkıyla birlikte 18 gündür Güroymak'ta demokrasi nöbetlerini aralıksız sürdürdüklerini belirten AK Parti Güroymak İlçe Başkanı Öztürk Uğiş, tüm ülke genelinde olduğu gibi ilçede de son güne kadar nöbetlerin devam edeceğini söyledi. Demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma adına her gece meydanlarda toplandıklarını kaydeden Uğiş, "Ülkemizin bekası ve milletimizin geleceği için bu tabloyu devam ettirmeliyiz. Bu anlamda ilçe olarak ilk nöbet gününden bugüne kadar ilçe halkımızla birlikte nöbetlerimiz devam ediyor. Her gece tutulan nöbetlere ilçe halkımızdan yoğun bir teveccüh var. İnşallah bu teveccüh son güne kadar bu şekilde devam edecek ve bu sayede de milli irademize ve demokrasimize kast eden darbeci vatan hainlerine en büyük ders verilmiş olacaktır. Ben bu vesile ile ilk günden bu yan bizleri yalnız bırakmayan tüm halkımıza katkı ve sağduyularından ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        İlçedeki demokrasi nöbetlerine tam destek veren Bitlis Basın ve Gazeteciler Derneği (BİGADER) Başkanı Mahir Okay ise, ülkedeki birlik ve beraberliği yıkmaya yönelik olarak yapılan darbe girişiminin milletin yüreğini ortaya koymasıyla ülke genelinde yeni birlik ve beraberliklerin oluşmasına vesile olduğunu söyledi. Her türlü darbe zihniyetini ve girişimlerini kınadıklarını belirten BİGADER Başkanı Okay, "Günlerdir ilçe halkımızla birlikte demokrasiden dönüş yok diyerek ve darbecilere en güzel cevabı veriyoruz. Darbe girişiminden sonra oluşan birlik ve beraberlik aslında ülkemizde yıllarda özlenen bir tabloyu da ortaya koyuyor. Bu darbe girişiminden sonra tüm dünyaya millet olarak birlik olursak neleri başarabileceğimizi bir kez daha yaşayarak gösterdik. Eminim ki darbe girişimi karşısındaki bu birlik beraberliğimiz ve vatan sevdamız darbe zihniyetinde olan herkese çok açık bir ders olmuştur. Bundan sonra artık hiç kimse bu millete bir daha darbe yapmaya cesaret dahi edemeyecektir. Bu anlamda tüm ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de gerçekten çok güzel bir birlik ve beraberlik tablosu oluştu. İlçemizde 7'den 70'e herkes demokrasisine sahip çıkıyor. Başta İlçe Kaymakamımız Sayın Muharrem Eligül olmak üzere herkes bu kutlu nöbetlere destek veriyor ve katkı sağlıyor. Bu anlamda ben kaymakamımız ve ilçe halkımıza canı gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        (VO-MSA-Y)

        02.08.2016 12:16:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler