Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Domaniç'te yayladan dönüşler başladı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Tuna İşleyen

        Kamera : Tuna İşleyen

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Domaniç ilçesinde ilkbaharda yaylaya bırakılan büyükbaş hayvanlar kış mevsimine doğru geri getiriliyor.

        Ortaca köyünde hayvancılık yapan aileler büyükbaş hayvanlarını Nisan ve Mayıs aylarında yaylaya çıkarıyor. Yaylaya çıkan hayvanlardan bir kısmı günlük olarak gidip gelirken, bazıları da yaz boyunca yaylada kendi başlarına kalıyor.

        Ortaca köyünden hayvancılık yapan Süleyman Küçük, "Yoz sığırımız dağda kalıyor. Gelen geliyor, kış mevsimine kadar kalanları kendimiz köye getiriyoruz. Birçoğu yabanileşiyor ve dama zor alışıyor. Kafalarının estiği yerlerde yayılırlar. Kurttan kuştan kendilerini korurlar. Yabanileşenleri uyuşturucu iğne ile yakalayabiliyoruz. Benim 20 kadar büyükbaşım var. 10 - 15 tanesi köye geliyor. Kalanlar dağlarda 2-3 ay kaldıktan sonra kar yağarken geliyor veya biz bulup getiriyoruz. Şimdi tam olarak nerede oldukları belli değil" dedi.

        Uzun yıllar büyükbaş hayvancılık yapan Neslihan Uzun ise, "Nisan aylarında yaylaya çıkıyoruz. Sütlerini yağ ve yoğurt yapıyoruz. Yozları dağda kalıyor. Doğurmayanlara yoz deriz biz. Doğuranlar gelirler giderler. İçlerinde erkek danalar olur, onlar kurttan kendilerini korurlar" ifadelerini kullandı. (Tİ - EFE)

        09.09.2016 11:33:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler