Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenimahalle'de Adile Naşit Anaokulu açıldı

        - Yenimahalle'nin kuzucukları Adile Naşit'te büyüyecek

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle'de açılışların ardı arkası kesilmiyor. Bu hafta içinde Ragıp Tüzün Anaokulu ve Gündüz Bakımevi'ni hizmete açan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Burç Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Adile Naşit Anaokulu'nun da açılışını gerçekleştirdi.

        Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde düzenlenen törene Yenimahalle Kaymakamı Şahin Aslan, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ve yönetimi, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve yönetimi, CHP Etimesgut İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz ve yönetimi, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Şentepeliler katıldı.

        "Geleceğimizi ancak doğru bir eğitimle aydınlatabiliriz"

        Açılışta Şentepelilere bölgeye yapılan çalışmaları anlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Eğitim önemli. Biz geleceğimizi ancak doğru bir eğitimle aydınlatabiliriz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti kurduğunda arkadaşları ilk devrimi eğitimde yaptılar. Çağdaş, uygar bir toplum olmanın yolu bu çocukları geleceğe iyi hazırlamaktır. Devlet okullarında okuyan çocuklarımızın da özel okullarda okuyan çocuklar kadar kıymetli olduğunu, onlara da eşit eğitim hizmetini vermemiz gerektiği bilinciyle; bizim görevimiz olmadığı halde her yıl devlet okullarına bütçemizden para ayırıyoruz. Eğitime yapılan her yardımı, her hizmeti geleceğin aydınlık Türkiye'sine yapılacak bir hizmet olarak görüyoruz" dedi.

        "En kıymetli yatırım insana yapılan yatırımdır"

        "En kıymetli yatırım insana yapılan yatırımdır" sözleriyle konuşmasına başlayan Yenimahalle Kaymakamı Şahin Aslan da, "Bilimi algılayan, düşünebilen, fikri ve vicdanı hür bir halkı yetiştirmek ancak doğru bir eğitimle mümkün olur. Eğitimin de olmazsa olmazı şüphesiz ki okullarımızdır. Mahalli idarelerin de elini taşın altına koyması ve bu yatırımları yapması bizi onurlandırıyor. Burada herhangi bir ayırım, bir parti farkı yoktur. Bu memleketin kaynaklarının milletin hizmetine aktarılmasıdır. Buna vesile olan Belediye Başkanımızı ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum. Böyle örnek bir müesseseyi Yenimahalle'ye Ankara'ya ve halkımıza kazandırdıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        "Belediyemize çok şey borçluyuz"

        CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ise, "Biz belediyemize çok şey borçluyuz. Yenimahalle Belediyesi her gün yeni bir çalışmanın temelini atıyor, yeni bir hizmet alanının kapısını açıyor. Halka hizmet anlayışı hepimizin başının üzerinde tutacağı bir anlayıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şentepe'nin ne kadar geliştiğini ilk günlerine tanık olmuş biri olarak çok iyi biliyorum. Ama ülkemizin her yerinin burası gibi gelişmesini istiyoruz. Şimdi örnek alacağımız bir belediye başkanımız bir de Adile Naşit'imiz var. Bu örneğin halka hizmette hepimizin önünü aydınlatacağına inanıyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından Başkan Yaşar protokol ile birlikte anaokulunun açılışını yaparak sınıfları gezdi. Çocuklarla bol bol fotoğraf çektiren Başkan Yaşar miniklere iyi dersler diledi.

        (SLCK-AŞ-Y)

        28.09.2016 11:30:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler