Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Camiler ve din görevlileri haftası kutlanıyor

        - Bu yıl ki tema, "Cami ve Kitap"

        (Fotoğraflı)

        Yasin Esen

        NİĞDE (İHA) - 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din görevlileri haftası nedeniyle Niğde'de bir takım etkinlikler düzenlenecek.

        Diyanet İşleri başkanlığının bu yıl ki teması "Cami ve kitap" oldu.

        Etkinlikler kapsamında Cuma günü İmam Hatip lisesi öğrencileri hutbe okutup Cuma namazı kıldıracak.

        Hafta nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, "Kadim geleneğimizde olduğu gibi günümüzde de camileri kitaplarla buluşturmak, her bir camimize mütevazi de olsa bir kitaplık kütüphane kazandırmak var olan kitaplı kütüphaneleri zenginleştirmek kitaplar vasıtasıyla toplumu dini konularda aydınlatmak, vatandaşımıza okuma alışkanlığı kazandırmak, camilerimizi ilim ve irfan mektebine dönüştürmek amacıyla 1-7 ekim tarihleri arasında kutlanacak olan 2016 camiler ve Din Görevlileri haftası teması "cami ve kitap" olarak belirlenmiştir. Geçtiğimiz yıllarda Camiler ve Din görevlileri haftasında namaz aşktır, cami ve gençlik, ailece camiye, engelsiz cami engelsiz ibadet, yaşasın camiye gidiyorum gibi temalar işlenmiştir. Bu çerçevede Camiler ve din görevlileri haftasında Niğde Müftülüğü olarak çeşitli etkinliklerimiz olacak. 4 Ekim Salı günü saat 10.30'da Kültür Merkezinde Camiler ve Din görevlileri haftasının açılışını yapacağız. Ayrıca hafta dolayısıyla kadınlara yönelik programlar, cezaevlerinde mahkumlara yönelik programlarımız olacak. 6 Ekim Perşembe günü Sungurbey Camiinden saat 12.00'da mevlit ve hatim programımız olacak. Yine İmam hatip lisesi öğrencileri 7 Ekim Cuma günü çeşitli camilerimizde hutbe okuyacak, namaz kıldırıp müezzinlik yapacaklar." dedi.

        (YE-SK)

        03.10.2016 14:59:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler