Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YENİMEK kursiyerleri ocak başında

        - Kursiyerlerden Muharrem ayına özel aşure

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) bünyesinde ev yemekleri yapmayı öğrenen 27 kursiyer Muharrem ayına özel aşure yaptı.

        Günlük hayatta, evlerdeki malzemelerle yapılabilecek Türk mutfağının birbirinden güzel tariflerini öğrenerek uygulama yapan YENİMEK kursiyerleri, bu hafta aşure yapmanın püf noktalarını öğrendi. Öğretmenleri Fatma Kaya'nın anlattıklarını can kulağıyla dinleyen kursiyerler önce tarifi defterlerine not aldı, ardından ocak başına geçti.

        İmece usulü aşure tam not aldı

        27 kursiyerin hep beraber yaptığı aşure, yine hep birlikte lezzet testinden geçti. Kendi yaptıkları aşureyi birbirlerine servis eden kursiyerler hocalarından da tam not aldı. Bazı kursiyerler özel yemek kurslarına ciddi paralar ödeyerek gittiğini ancak verim alamadıklarını anlatırken, kursa eşiyle birlikte gelen tek erkek kursiyer 47 yaşındaki Mehmet Koçer "Öğrenmenin yaşı yoktur. Öğrenme ömür boyu devam eder" anlayışıyla kursa katıldığını anlattı.

        Erkekler kenara çekilmesin

        Yemek insanlar için olmazsa olmaz bu yüzden yemeği ciddiye alıp hem sağlıklı yaşam adına hem de lezzetinden daha fazla yararlanma adına ilminin, tekniğinin öğrenilmesi gerekiyor diye konuşan Koçer hem cinslerine de "Zamanı müsait olan erkeklere bu kursu tavsiye ediyorum. Mutfak ve sofrayı sadece eşlerine bırakıp bir kenara çekilmesinler. Madem yemek yiyoruz en kalitelisini ve en lezzetlisini yiyelim. Ayrıca bu kurs sayesinde israf ettiğimiz gıdaları değerlendirmeyi de öğrenmiş oluyoruz" diye çağrıda bulundu.

        Eğitimden çok memnun olduklarını belirten kursiyerler, böyle bir kursu halkın hizmetine sunan Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a ve ekibine teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

        (ÖK-ÖK-Y)

        20.10.2016 11:14:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler