Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Macar özgürlük mücadelesi Kağıthane'de anıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Macaristan'ın 1956 İhtilal ve Özgürlük Savaşı'nın 60'ıncı yıldönümü dolayısıyla Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından resepsiyon verildi.

        Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Macaristan'ın 1956 tarihli İhtilal ve Özgürlük Savaşı'nın 60'ıncı yıldönümü dolayısıyla anma resepsiyonu düzenlendi. Kağıthane'deki konsolosluk binasında gerçekleşen resepsiyonda, gazete kupürleri ve fotoğraflardan oluşan sergiyle o dönemki olaylar anlatıldı.

        Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, anma programında yaptığı konuşmada "23 Ekim 1956'da Macarlar o devrin en büyük devleti, Sovyetler Birliği'ne ve hayatın her alanını felce uğratan komünist zulüm, sürgünler, hapis cezaları, korku, dehşet ve yabancı iktidara baş kaldırdılar. İhtilalde Macar ruhunun en önemli karakteristiği anlaşıldı: esaret istemediler, en önemli değer olan özgürlük ve ulusal egemenlik için kadere baş kaldırıp hayatlarını tehlikeye atarak Sovyet tanklarına karşı durmaya hazırlardı" ifadelerini kullandı.

        Resepsiyona Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da katılırken davetliler arasında işadamı Adnan Polat ve Bülent Eczacıbaşı, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Macar Müsteşar Levente Magyar gibi isimler yer aldı.

        Türk ve Macar halklarının uzun bir dönem ortak bir tarihi paylaştığını ifade eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "1956 Macar Özgürlük Savaşı'nın Türkiye'de de yakından takip edildiğini burada kurulan sergide gözlemleyebiliyoruz. Bilhassa fotoğraflar çok etkileyici. Macar halkı o dönem esareti kabul etmeyerek özgürlükleri için canları pahasına mücadele etmişler. Söylenebilir ki; Türk ve Macar halkları birçok konuda birbirine benzer özelliklere sahip" şeklinde konuştu.

        (HB-MK-Y)

        01.11.2016 10:36:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler