Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akgün: "Atatürk ilke ve devrimleri ilelebet yaşayacaktır"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ulu Önder Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyeti daima ve ilelebet yaşatacaklarını belirterek, "10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk'ü anma günü değil, onun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizi yinelediğimiz bir gündür" dedi.

        Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78'nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin sadece Türkiye için değil dünyadaki huzur, barış ve istikrar arayışlarına ışık tuttuğuna vurgu yapan Başkan Akgün, çağdaşlaşmak için mücadele eden bütün halkların Atatürk'ün mücadelesinden ilham aldığını ifade etti. Dr. Akgün, Atatürk devrimlerinin öneminin ve kıymetinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, tüm dünyaya örnek olmuş büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 78. yılında saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz. Ulu Önder Atatürk, askeri dehasının yanı sıra barışçı ve demokrat devlet adamlığı ile dünyaya örnek olmuş, tarihte Türk ulusunu onurla temsil etmiş, tüm insanlığın saygı duyduğu bir liderdir. Atatürk'ün kazandığı en büyük zafer, uçurumun kenarında olan ve kurtulması mucizelere kalmış bir milleti kurtarmasının yanı sıra; yıkılmış bir imparatorluktan, çağdaş bir Cumhuriyet meydana getirmesidir. Yüce Önder'in kişiliğinde oluşan bağımsızlık, özgürlük, çağdaş ve demokrat özellikler, Türkiye Cumhuriyeti'nin de temel değerlerini oluşturmuştur. Atatürk'ün ilke ve devrimleri, dünyadaki huzur, barış, istikrar arayışlarına ışık tutmakta; daha iyi bir yaşam kurma azmiyle çağdaşlaşmak için mücadele eden bütün halklar, Atatürk'ün mücadelesinden ilham almaya devam etmektedir. Bizler, Ulu Önder Atatürk'ün manevi mirasçıları olarak, onun en büyük eserim dediği Cumhuriyeti ve onun kurucu felsefesini koruyacağız. Atatürk'ün fikirleri daima ve ilelebet yaşayacaktır. Türk ulusunun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, tarihin en büyük devlet adamı ve devrimcisi Atatürk, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak, ilke ve devrimleri bizlere yol göstermeyi sürdürecektir" dedi.

        (HB-CC-Y)

        09.11.2016 14:33:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler