Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SEDEP Öğretmenler Gününü NEÜ'de kutladı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Gününde Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

        NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ile akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla ilk olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü Öğretim Elemanları Fotoğraf Sergisi ardından da Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) Ürün Sergisi açıldı. Fotoğraflar, resimler ve ders materyallerini dikkatle inceleyen heyetin bir sonraki durağı SEDEP çalıştayı oldu.

        "Konya'nın yüz akı SEDEP uluslararası alana taşınıyor"

        SEDEP'in 5. yılında olduğunu hatırlatan Rektör Şeker, şimdiye kadar belirgin aralıklarla farklı büyüklüklerde değerlendirme toplantıları yaptıklarını, bunların geri bildirimlerinden de istifade ederek SEDEP'e yön vermeye gayret ettiklerini vurguladı. "SEDEP Konya'nın, Selçuklu Belediyesinin yüz akı olarak başladı ve bugünlere geldi. Artık Türkiye'nin yüz akı olarak inşallah Kıbrıs, Balkanlar ve diğer uluslararası alanlara da taşınmış olacak. Bu süreci sağlıklı götürebilmek, hatalarımızı en aza indirebilmek önemli ve gençlere değerlerimizi aktarırken Mevlana'nın dediği gibi 'Bulanmadan, donmadan akmaya devam etmek' gerekiyor. Biz her yıl belirgin farklılıklar katarak SEDEP'i hem geliştirmiş hem de büyütmüş oluyoruz" diyen Şeker projenin mutfağında olanlara, çalıştaya katkı veren akademisyenlere, öğretmenlere ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür etti.

        "SEDEP marka haline geldi"

        SEDEP'in artık sınırları aştığını sadece Konya, Türkiye değil uluslararası marka haline dönüştüğünü ifade eden Başkan Uğur İbrahim Altay, "Bu yıl Başbakanlık Tanıtma Fonunun desteğiyle Balkanlarda ve KKTC'de uygulama yapacağız. Bununla birlikte şehir dışından bu projeyi örnek alanlar oluyor. Bu yapacak işlerin tamamlandığı anlamına gelmez. Eksikleri tamamlamak, yeni ufuk çizmek bizim için çok önemli. Bu projenin bir diğer başarısı da kurumsal ilişki açısından çok önemli bir örnek olması. Üniversite, Belediye ve İlçe Milli Eğitimin birlikteliği de bu başarıyı getiren en önemli etkenlerden birisidir" dedi.

        Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker'e, öğretmenlere ve akademisyenlere teşekkür eden Altay, Milli Eğitim müfredatına değerler eğitiminin dahil edilmesi yönünde adımların atıldığını kaydederek "Biz yarışa birkaç yüz metre önde başladık" dedi.

        Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da SEDEP'in böylesine bir çalışma ile bugün taçlandığını aktardı. Kayacılar, "SEDEP 5 yıldır sürekli gelişiyor, büyüyor. Bunda 3 kurumun yetkilileri ve personelinin katkısı yanında fikir beyan eden akademisyenlerin ve hocaların katkısı büyüktür" ifadelerini kullandı.

        (AH-Y)

        24.11.2016 17:37:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler