Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Üst geçit isteyen mahalleli yolu kapattı

        (Fotoğraflı)

        Enver Zencirci

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde mahalleliler, okula giden yola tümsek ve üst geçit yapılması için yol kapattı. Mahallelilerin araya giren güvenlik güçleri tarafından ikna edilmesinin ardından yol ulaşıma açıldı.

        Viranşehir ilçesine bağlı Emiroğlu Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Fethullah Bayram ilkokuluna giden yolda kazaların yaşandığını söyleyerek, tepki gösterdi. Yola dizilen mahalleli kadınlar bir süre yolu kapatırken, eyleme erkekler de destek verdi. Yola tümsek ve üst geçit yapılmasını isteyen mahalleli, defalarca müracaat etmelerine rağmen soruna çözüm bulunmadığını söyledi. Yolda sık sık kazaların yaşandığını söyleyen mahalleliler, 2 gün önce de Fetullah Bayram İlkokulu birinci sınıf öğrencisi Fatih Kaya'ya hızlı giden bira aracın çarptığını ve 2 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini ileri sürdü.

        Olaya tepki gösteren Fatih Kaya'nın amcası Abidin Kaya, "Yetkililere sesleniyorum. Her sabah çocuklarımızı korku içinde okula gönderiyoruz. Defalarca ilgililere sesimizi duyurmaya çalıştık. Tedbir almak için illa bir çocuğun ölmesi mi gerekiyor. Çocuklarımızın güvenliği için bir önlem alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

        Eyleme polis ekipleri müdahale etti. Uzun süre mahalleliyi ikna etmek için uğraşan polis, tümsek ve üst geçit yapılması için yardımcı olacaklarını söyledi. Polis ekiplerinin, öğrencilerin güvenliğinin sağlanması konusunda ilgili kurumlar ile görüşülerek, gerekli tedbirlerin alınacağı sözü üzerine mahalleli eylemi olaysız sona erdirdi.

        (SD-HA-Y)

        02.12.2016 15:06:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler