Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Portakal hastalıklara karşı doğal koruyucu görülüyor

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Kış mevsiminin gelmesi, havaların iyice soğumasıyla birlikte vazgeçilmez olarak görülen portakal yoğun ilgi görüyor.

        Barındırdığı C vitaminin yanı sıra A ve B vitaminlerini de içeden portakal kışın doğal kurtarıcıları olarak görülüyor. Kilosu 2,5 liradan tezgahlarda satılan ve yoğun ilgiye sebep olan meyve, hastalıklara yakalanmamak için yoğun tüketiliyor. İçerdiği C vitaminleri dolayısıyla soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara iyi gelen portakala kış ayları boyunca talebin bu şekilde devam edeceği söyleyen Pazarcı Olcay Güneş, "Kokusunun ayrı, kendisinin ayrı faydaları var. Bu faydaları saymakla bitmez. Portakal meyvesi kışın en çok tercih edilen meyvesi. Tezgâhlarda 2,5 liradan alıcılarını bekliyor. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara iyi gelen meyveler olduğu için de talep oldukça yoğun. Fiyatlarda düşüş olacaktır. Tabi fiyatlar düşünce talep daha da çok artacaktır" dedi.

        (CKT-CY-Y)

        09.12.2016 14:46:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler