Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrencilere diş florürlü vernik uygulaması

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Uçmaz

        ÇANAKKALE (İHA) - Lapseki Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) tarafından Adatepe İlkokulundaki birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine diş florürlü vernik uygulaması yapıldı.

        'Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı' kapsamında yapılan kontrollerde yüzlerce öğrenciye ulaşacaklarını belirten TSM yetkilileri, " Sağlık Bakanlığımız tarafından 2015-2016 eğitim -öğretim yılında 60 ayını doldurmuş ana sınıfı öğrencilerine yönelik 'Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı' kapsamında farkındalık eğitimleri, ağız ve diş sağlığı taramaları ve flor vernik uygulaması yapıldı. Buradaki amaç, dişin en dış yüzeyinde flordan zengin bir tabaka oluşturmak ve aynı zamanda, ağız ortamına flor salınımını uzatmaktadır. Jeller gibi daha yaygın kullanılan bazı topikal florlu ajanların aksine, vernikler dental alet ya da ekipmana gerek olmadan kolaylıkla dişlere uygulanabilir. Uygulama kolaylıkları, yutma riskinin olamaması, vernikleri jellere göre avantajlı kılmıştır" şeklinde açıklamada bulundular.

        (UYC)

        15.12.2016 14:37:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler