Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika haberler: Galata'da Gazze Yürüyüşü gerçekleştiriliyor! Dünyanın gözü İstanbul'da - Son dakika haberi

        Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla düzenlenen "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" etkinliği için sabah namazında camilerde bir araya gelen on binlerce katılımcı kortejle yürüyüşe başladı.

        TÜRKİYE VE FİLİSTİN BAYRAKLARIYLA YÜRÜDÜLER

        AA'da yer alan habere göre Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Eminönü Yeni Camii, Sultanahmet Camii ve Süleymaniye Camii'nde sabah namazının kılınmasının ardından katılımcılar cami önlerindeki alanlarda toplandı.

        Vatandaşların özel araçları veya otobüslerle camilere ulaşması nedeniyle Yenikapı sahil yolunda trafik yoğunluğu oluştu. Yoğunluk dolayısıyla camilere giremeyen vatandaşlar, Ayasofya ve Sultanahmet meydanlarındaki yeşil alanlarda beraberlerinde getirdikleri seccadelerin üzerinde namaz için saf tuttu.

        REKLAM

        "KATİL İSRAİL FİLİSTİN'DEN DEFOL"

        Sabah namazının ardından şehitler ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dualar edildi. Namaz sonrası Ayasofya Meydanı'nda toplanan katılımcılar ise "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İşbirlikçi hainler hesap verecek, katil İsrail hesap verecek", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Kanımız canımız feda olsun Aksa'ya", "Hamas’a selam direnişe devam" sloganları attı.

        BİLAL ERDOĞAN DA KORTEJDE YER ALDI

        Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılı dövizler taşıyan grup, sık sık tekbir getirdi. Sabah namazının ardından oluşturulan kortej, Galata Köprüsü'ne ulaşmak üzere tramvay yolu istikametinde yürüyüşe başladı. Kortejde, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da yer aldı.

        ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA EDİLDİ

        Yürüyüş kapsamında bazı katılımcılar da ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla Eminönü'nde bulunan Yeni Cami'ye geldi. Namazdan önce okunan Fetih Suresi'nin ardından cemaatle sabah namazı eda edildi. Daha sonra Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan askerler ve Gazze için dua edildi. Kılınan namaz ve yapılan duanın ardından katılımcılar, Galata Köprüsü'ne ulaşmak üzere yürüyüşe geçti.

        BOYUNLARDA FİLİSTİN ATKILARI

        Sabah namazı vaktinin yaklaşmasıyla bazı kent sakinleri de ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Süleymaniye Camii'ne geldi. Bazı katılımcıların Filistin bayrağının renklerini taşıyan atkılar taktığı görüldü.

        ŞEHİTLER "BURADA" DİYE ANILDI

        Ellerinde "Hamas'a selam", "Çocuk katili İsrail" pankartları taşıyan gruptakiler, sloganlar eşliğinde yürüyüşe başladı. Yürüyüş sırasında Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan askerlerin adı tek tek okunurken katılımcılar da "burada" diyerek karşılık verdi.

        BİLAL ERDOĞAN: KAYITSIZ KALAMAYIZ

        İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Gazze Yürüyüşü'yle ilgili olarak binlere şöyle seslendi:

        "İsrail 7 Ekim'de, tarihin en kanlı katliamlarından birine başladı. Filistin topraklarındaki kardeşlerimizin canlarını, mallarını almaya devam etti ve dünya buna seyirci kaldı. Biz yılın ilk gününün sabahında, İstanbul'dan tüm dünyaya haykırmak istiyoruz. 12 şehidimizi de, Filistin'de yaşananları olup bitenleri görenler olarak haykırmak istiyoruz.

        Biz bu olup bitenlere kayıtsız kalamayız. Biz Türkiye'de ölen askerlerimizin de, orada ölenlerin de katillerinin aynı olduğunu biliyoruz. Tüm dünyaya hakkı, adaleti haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü biz kayıtsız kalamayız Kudas bizim ilk kıblemiz. Selahaddin Eyyubu'den Yavuz Sultan Selim'e kadar hepsi bu topraklarda huzur içinde yaşamayı tesis etmişlerdir.

        Bizler kayıtsız kalamayız, on binlerce şehidimizin katilleri aynı olduğu için kayıtsız kalamayız. Galata Köprüsü'nde yüz binler, şehitlerimizin katillerinin de Filistin'de soykırıma neden olanların da aynı olduğunu biliyoruz. Bizler ancak birlik olduğumuzda bu güçlüklerin üzerinden gelebiliriz. Bizler Filistin davasını sulandıranların, ABD ve İsrail ajanları olduğunu biliyoruz.

        Bizler Cumhurbaşkanımız liderliğinde Ayasofya'nın prangalarının kırılmasının, özgür Mescid-i Aksa'nın ilk adımı olduğunu da biliyoruz. Bizler burada Filistin'in kıymetini, önemini öğreneceğimize ve çocuklarımıza aktaracağımıza söz veriyoruz. Bizler ABD'nin arkasında durduğu siyonist düzene karşı bir olacağımıza söz veriyoruz.

        Boykota devam etmeyi sürdüreceğiz. Çünkü bu sermaye sahipleri ayaklarını denk alsınlar. En büyük silahımız olan duamızla, duamızı kuşanıp, zulmetten aydınlığa çıkmak için dua edeceğimize söz veriyoruz. Bu yeni yılın ilk sabahında, camileri doldurup dualarını eden güzel insanlar, yolumuzu aydınlatan tüm şehitlerimize selam olsun."

        SELÇUK BAYRAKTAR: ZULME TEPKİ İÇİN BURADAYIZ

        T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Sabahın erken saatlerinde, çocuklarımızla birlikte buraya geldik. Binlerce insan burada, yaşanan zulme tepkimizi göstermek için buluştuk. Biz, ülkemizin savunma sanayinde bağımsız ve güçlü olması için yeni nesiller yetiştirmek için başladığımız yolculuğa devam ediyoruz. İnşallah ülkemiz bu gayretlerle milli savunma sanayine sahip olacak" dedi.

        BU YOLLAR ULAŞIMA KAPALI

        "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet Yürüyüşü" kapsamında 04.00 ile 12.00 saatleri arasında kapatılacak yollar şöyle:

        Eminönü­- Sultanahmet, Sultanahmet- ­Eminönü tramvay hattı, Yenikapı-Eminönü ve Eminönü­-Yenikapı yönü, Unkapanı Ragıp Gümüşpala Caddesi, Kennedy Caddesi Çatladıkapı Sosyal Tesisleri önünden sahil yolu, Tersane Caddesi, Galata Köprüsü etrafındaki deniz ulaşımı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ