Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çam kozalağı ile yoğurt mayalama

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Akçay

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde ev kadınları arasında çam kozalağı ile yoğurt mayalamanın yaygınlaştığı bildirildi.

        Ev kadınlarının çoğunluğunun köy sütüyle yoğurt mayalama işini evlerinde yaptığı ilçede son günlerde çam kozalağı ile yoğurt mayalama oldukça yaygınlaştı.

        Ev kadını Fatma Çakır, daha lezzetli ve doğal olduğu için yoğurt mayalamada çam kozalağı kullandıklarını söyledi.

        Bir çam kozalağının 1 ila 3 kilo sütü mayaladığını belirten Çakır," Mayalayacağımız köy sütünü tencerede 6-7 dakika kaynattıktan sonra iyice suyla yıkadığımız çam kozalağını mayalamaya uygun sıcaklıktaki sütün içine atıp tencerenin kapağını kapatarak güzelce sarıyoruz. 4-5 saat bekledikten sonra tadına doyum olmayan yoğurt hazır hale geliyor. Uzun süre yoğurt yapmayacaksanız kozalağı küçük bir kavanoza koyduğunuz yoğurt suyunun içinde mayalamaya hazır halde saklayabilirsiniz" diye konuştu.(MA-EFE)

        03.02.2017 11:23:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler