Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bağcılar'da 1 yılda 174 bin 420 ağaç kesilmekten kurtarıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) – Ülke nüfusunun yüzde 1'inin yaşadığı Bağcılar'da her gün 2 bin 800 cadde ve sokakta çevre temizliği yapılıyor. İlçede 2016 yılı içerisinde toplanan 18 bin 758 ton ambalaj atığı Bağcılar Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisinde ekonomiye kazandırıldı. İlçede 2016 yılı içerisinde toplanan 10 bin 260 ton kağıt-kartonun dönüştürülmesiyle 174 bin 420 ağaç kesilmekten kurtarıldı.

        Bağcılar Belediyesinin daha temiz ve yeşil bir çevre sloganıyla hizmete sunduğu Mahmutbey Mahallesi'ndeki Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi ambalaj atıklarının geri dönüşümüne katkı sağlıyor. 2016 yılında ilçedeki 2 bin 800 cadde ve sokaktaki kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş merkezleri, konutlar, okullar ve diğer toplu yaşam alanlarından toplam 18 bin 758 ton ambalaj atığı toplandı. Toplanan atıklar aktarıldıkları Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisinde cinslerine göre ayrıştırıldı. Bu kapsamda 2016 yılı içerisinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından toplanan 10 bin 260 ton kağıt-kartonun geri dönüşümüyle 174 bin 420 ağaç kesilmekten kurtarılırken, 5 bin 766 ton camın dönüşümüyle de 576 bin 600 litre yakıt tasarrufu yapıldı. Yine 2 bin 130 ton plastiğin dönüşümüyle ise 29 bin 820 megavat enerji, 602 ton metalin dönüşümüyle de toplam 783 ton ham madde tasarrufu yapılmış oldu.

        "Tasarruf yaparken çevremizi temiz tutuyoruz"

        Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çevrenin korunması ve kağıt tasarrufu sağlanmasına yönelik projelere öncelik tanıdıklarını belirtti. Hizmette kullanılan kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesi, israf edilmemesi ve çevreyi kirletmemesi amacıyla projeler geliştirdiklerini kaydeden Çağırıcı, toplam 70 personelin görev yaptığı Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisinin önemine dikkat çekti. Çağırıcı, toplanan cam, kağıt/karton, metal ve plastik gibi ambalaj atıklarının önce atık havuzunda toplandığını ardından hareketli bantlarda görevliler tarafından cinslerine göre ayrıştırıldığını kaydetti.

        Atıkların pres makinesi ile balya haline getirildikten sonra fabrikalara gönderilerek geri dönüşümlerinin sağlandığını belirten Çağırıcı, "Geri dönüşüm kapsamında her türlü avantajı değerlendiriyoruz. Hammadde üretimi için harcanan enerji ve su gibi kaynaklardan tasarruf sağlanırken, ağaçların kesilmesinin de önüne geçiyoruz. Aynı zamanda çevremizi temiz tutuyoruz" dedi.

        (HB-MK-Y)

        09.02.2017 10:50:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler