Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmaneli'de muhasebeci ve mali müşavirler onuruna yemek

        (Fotoğraflı)

        Zeki Ceyhan

        BİLECİK (İHA) - Osmaneli Belediyesi tarafından 1-7 Mart Muhasebeciler Günü dolayısı muhasebeci ve mali müşavirler onuruna bir öğlen yemeği düzenlendi.

        İçmeler Tesisinde düzenlenen yemeğe; Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, Mal Müdürü Metin Can, AK Parti Osmaneli İlçe Başkanı Yalçın Karaca, Bilecik SMMMO Başkanı Süleyman Kıral, Mal Müdürlüğü çalışanları da katıldı. Yemekte, teşekkür konuşması yapan Bilecik SMMMO Başkanı Süleyman Kıral "Osmaneli de olmaktan, sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinizi şahsım ve kurumum adına sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Mesleki birlik ve beraberlik her şeyin üzerindedir. Bizler hem kayıp dışı ekonomiye dur demek, hem de işletme sahibi ortaklara küçük tasarruf sahiplerine kuruluşlara ve firmalara düzenleyici ve aynı zamanda finans kuruluşu görevi yapıyorsunuz. Yani bizler ekonominin erken uyarı sistemleriyiz" dedi.

        SMMMO Başkanı Kıral, bu yemeği düzenleyerek bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımız Münür Şahin'e, bizleri kırmayarak yemeğimize iştirak eden Kaymakamımız Edip Çakıcıya, Mal Müdürümüz Metin Cana, Mal Müdürlüğü çalışanlarına ve bu yemeğin düzenlenmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Belediye Başkanı Münür Şahin de konuşmasında, muhasebecilerin gününü kutlayarak, "Çok zor bir görev yürütüyorsunuz. Kamunun istekleri, iş adamlarının istekleri arasında sıkışıyor, ama olsun neticede memleket için çalışıyoruz. Allah hepinize hayırlı kazançlar nasip etsin. İşlerini yaptığınız değerli firma sahiplerine Allah bol bol kazançlar versin" ifadelerini kullandı.

        Son olarak konuşan Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı ise, düzenli ve adil bir vergi sisteminin tesis edilebilmesinin ancak kamuyu ilgilendiren tüm işlemlerin kayıt altına alınabilmesi, mükelleflerin beyanlarının makul ve gerçekçi olması yönünde yapılan çalışmalar ve kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılması ile mümkün olacağını belirtti. Çakıcı, "Bu durumu gerçekleştirme noktasında da en önemli güç şüphesiz mali müşavirler ve muhasebecilik mesleğinin saygı değer mensuplarıdır. Bu anlamlı haftanın kutlanması vesileyle vergisini ödeyen vatandaş ile vergiyi toplayan devlet arasında adeta bir köprü vazifesi gören, bu nedenle serbest meslek olmasının yanı sıra çok önemli bir kamu hizmetini de ifa ederek bu mesleğin ne kadar önem arz ettiğini somut örnekleriyle ortaya koyan başta ilçemizde hizmet veren serbest muhasebeciler ve mali müşavirler olmak üzere tüm meslek mensuplarının "Muhasebeciler Haftası"nı en içten duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

        Yemek sonrasında İçmeler Tesisinde günün anlamına binaen hatıra fotoğrafı çekimi ile program sona erdi.

        (ZC-MET-Y)

        06.03.2017 16:09:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler