Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Köyceğiz'de hükümlüler fidanları toprakla buluşturdu

        (Fotoğraflı)

        Cihat Cura

        MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Denetimli Serbestlik Yasasından yararlanan hükümlüler yaklaşık 2 yıl önce yanan ormanlık alana 750 fidan dikti.

        Denetimli serbestlik kapsamındaki 40 hükümlü Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü iş birliği ile oluşturulan hatıra ormanına karaselvi, akasya ve kızılçam fidanlarını dikti.

        Etkinliğe, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Muğla Cumhuriyet Savcısı Arif Ulusoy, Muğla Denetimli Serbestlik Müdürü Can Özdemir, Köyceğiz Cumhuriyet Savcısı ve hakimleri, Belediye başkanı Kamil Ceylan, Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Evren Kaptan, Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürü Burhan Şahin, Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve hükümlüler katıldı.

        Denetimli serbestliğin ceza adalet sisteminin gülen yüzü olduğunu söyleyen Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz; "Suçluları sadece cezalandırmayı değil, aynı zamanda meslek edindirerek, topluma faydalı bireyler olmalarını hedefliyoruz. Hedefimiz, hükümlüler açısından farkındalık oluşturmak. Bu suçlu kişilikten kurtarma çabasıdır. Tüm çalışmalarımızı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğümüz nezdinde bu şekilde icra etmeye çalışıyoruz. Temel hedefimiz topluma kazandırmak. Modern ceza adalet sistemi de sadece cezalandırmayı hedeflemez." diye konuştu.

        Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün 11 yıldır hükümlülerin infazıyla ilgilendiğini hatırlatan Muğla Denetimli Serbestlik Müdürü Can Özdemir ise şunları kaydetti; "Tamamı kamu cezalarının infazını yapıyor. Hepsi camilerimizde, kaymakamlıklarımızda, belediyelerimizde çalıştırdığımız hükümlülerdir. Bugün ağaç dikimi faaliyetti yapacağız. Bir ay sonra da tekrar gelip bakım ve dikim işlemi gerçekleştireceğiz."

        (CC-MB-Y)

        07.03.2017 16:17:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler