Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Uyan'dan Kanser Haftası açıklaması

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 1-7 Nisan Kanser Haftasına yönelik açıklamada bulunarak, "Biz hayatta olduğumuz sürece bu ilçede halkımla birlikte temiz havada yaşam kalitesi yüksek bir ortamda yaşamak adına mücadelemiz devam edecektir" dedi.

        Başkan Uyan, 1-7 Nisan Kanser Haftasına yönelik yaptığı açıklamada, "1-7 Nisan Kanser Haftası'nda gerçekleştirilecek çalışmalar toplumsal farkındalığın oluşmasında yeterli olmayacaktır. Bunun bilinciyle bizlerin tüm mücadelesi, sağlıklı ve kanser riskinin olmadığı yaşanabilir bir Marmaraereğlisi oluşturmak. Bölgemizde kömürlü santral yapılmak isteniyor ve biz kanser riski olmaması için insan sağlığını bozacak yatırımların önüne geçmek, bu tür yatırımları engellemek için büyük çabalar gösteriyoruz. Bu mücadelenin en büyük örneğini ilçemizde kurulması planlanan kömürlü termik santrallerde veriyoruz. Okullara 200- 300 metre mesafede kansere neden olan petrokok kömürü depoluyorlar. Petrokok kömürü ellendiğinde kanser yapıyor. Oradan kalkan toz olduğu gibi okullarında öğrenim gören masum öğrenci çocuklarımızı tehdit ediyor. O havaya karışan petrokok kömürünün tozlarını ciğerlerine çeken 8-9 yaşındaki çocuklarımız büyük kanser riski ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu sebeple ileriki tarihlerde kanserlerin çoğalacağı açıkça görülmektedir. Yaptığımız araştırmalar sonucunda ilçemizdeki ölüm oranlarının yüzde 15'i maalesef kanserden. Bunu hangi vicdanla kabul edip yapıyorlar. Biz hayatta olduğumuz sürece halkımla birlikte temiz havada yaşam kalitesi yüksek bir ilçede yaşamak adına mücadelemiz devam edecektir. Burada sorumluluk herkese düşüyor. Bu nedenle kanserle mücadele için farkındalık çalışmaları tüm yıla yayılmalıdır. Kanserle Savaş Haftası'nın vatandaşlarımızın kanser konusunda bilinçlenmesine vesile olmasını temenni ederek, kanserle mücadelede emek harcayan herkese başarılar temenni eder, kanser hastası vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

        (HLD-MEF-Y)

        03.04.2017 15:43:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler