Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rektör Gür'den öğrencilere çalışma tavsiyesi

        - Prof. Dr. Ali Gür:

        - "Çalışın eminim sizler de başarırsınız"

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür'ü ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Rektör Gür, "Çalışın, eminim sizler de başarırsınız" şeklinde ifade etti.

        Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Aydın Ketani ile birlikte Gaziantep Üniversitesini gezen öğrenciler, daha sonra Senato Salonunda Rektör Prof. Dr. Ali Gür'e konuk oldu. Öğrencilere kendisinin de Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde eğitim alıp, 2009 yılına kadar aynı üniversitede görev yaptığını belirterek, "Diyarbakır kadim bir şehrimiz. Ben bu kadim kentimizin adının terör ile özdeşleştirilmesini de kabul etmiyorum. Dicle Üniversitesi'nde görev yaparken, 2004 yılında kendi alanımla ilgili olarak bir yarışma açılmıştı bu yarışmada birinciliği kazanarak Dünya Bilim Adamı Ödülü'nü aldım. Bir yıl önce ise, İtalya'da en iyi araştırma ödülünü aldım. Bunları şunun için söylüyorum. Eğer siz de çalışırsanız eminim daha büyük başarılara imza atarsınız. Buna inancım da tam" dedi.

        Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Rektör Gür, Gaziantep Üniversitesinin dünyanın 107 ülkesinden 3 bin 750 öğrenciye ev sahipliği yapan, Türkiye'nin en fazla yabancı öğrencisine sahip üniversitelerinden birisi olduğunu vurgularken, "Türkiye'nin üç dilde eğitim verilen tek üniversitesi de Gaziantep Üniversitesi" diye konuştu. Gür, bir öğrencinin sorusunu cevaplandırırken, Eczacılık, Veterinerlik, Ziraat Fakültesi açmayı da düşünmediklerini vurguladı.

        Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. M. Aydın Ketani de, GAÜN Kampüsü'nü gezdiklerini ve çok etkilendiklerini belirterek, "Üniversitemizde birçok önemli hizmet vermiş olan Ali Hocamızın böyle güzide, kurumsallaşmış bir üniversitenin Rektör olması bizim için ayrı bir gurur vesilesi" dedi. Rektör Gür, Prof. Dr. Ketani'ye Gaziantep Üniversitesi'nde işlenen sedef sandık hediye etti.

        (SD-Y)

        26.05.2017 16:07:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler