Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çavdarhisar'da okul aile birliği başkanlarıyla buluştu

        (Fotoğraflı)

        KÜTAHYA (İHA) - Vali Ahmet H. Nayir, Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde okul müdürleri ve okullarda görevli okul aile birliği başkanlarıyla toplantı yaptı.

        Tanışma, eğitim durumunu görme ve ihtiyaçları yerinde tespit etmek amacıyla düzenlenen toplantıda Çavdarhisar Kaymakamı Kadir Yurdagül, Belediye Başkanı Halil Başer, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hamdi Sarıöz, Çavdarhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ginyas Kaya, öğretmenler ve okul aile birliği başkanları hazır bulundu.

        Çavdarhisar'ın eğitimi hakkında genel bir bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ginyas Kaya, "3 ilkokul, 3 ortaokul, 2 lise; 198 ilkokul, 246 ortaokul, 343 lise öğrencimiz var. Toplam 863 öğrencimiz, 85 öğretmenimiz, 105 personelimiz var" dedi.

        Geleceğe yapılan en önemli yatırımın eğitim olduğunu vurgulayan Vali Ahmet H. Nayir eğitimin yalnızca Milli Eğitim Müdürlüklerine bırakılmaması gerektiğini söyledi.

        Vali Nayir, "Eğitim geleceğe yapmış olduğumuz bir yatırım. Eğitimdeki kaliteyi ne kadar artırırsak geleceğimize de o kadar güvenle bakmamız söz konusu olacak. Mesaimin önemli bir kısmını eğitime ayırdım. Her hafta bir okulumuzu ziyaret ettim, her hafta bir yurt ziyaret ettim. Bize emanet edilen üniversite öğrencilerimizle bir araya geldim, hayata ait genel paylaşımlarda bulunduk. İlkokul, ortaokul, lise düzeyindeki okullarımızı ziyaret edip bir model olarak, 'Gayret edin, geleceğin valilileri, kaymakamları, öğretmenleri sizler olacaksınız' duygusunu vermeye çalıştık. Bu bizim önemli konularımızdan biri. Başarısı da tek taraflı bir başarı değil. Mutlaka öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin, okul aile birliklerimizin iş birliğine ihtiyaç duyan bir konu. Her kuruma düşen görev var. Yalnızca il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sırtına bırakacağımız bir iş değil bu. Sivil Toplum Kuruluşlarımız bu kapsamda il merkezinde güzel işlere imza atıyor, çocuklarımızın zararlı alışkanlıklara ayıracakları vakitleri sporla, faydalı aktivitelerle dolduruyorlar. Çocuklarımız bir araya geldiklerinde hayata ve geleceğe daha ümitle bağlanıyorlar. Hayattan ümidini kesen çocuk uyuşturucuya başlıyor. Halbuki arkadaşlarıyla spora gittiğinde hayata daha severek bakıyor, daha zevk alıyor. İyi yetişmiş bir nesil istiyorsak herkese düşen görev var" diye konuştu.(YD-EFE)

        01.06.2017 13:33:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler