Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem statlar

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi haziran ayı olağan meclis toplantısında gündem, Karşıyaka ve Göztepe'nin statları oldu.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi haziran ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti. Oturumun dilek ve temenniler bölümünde Karşıyaka ve Göztepe'nin statları konusu gündeme geldi. Göztepe ve Altay'ın kendi liglerindeki şampiyonluklarını kutlayan AK Parti'li Meclis Üyesi Ali Kökoğuz, "Şu Göztepe stadyumundan davaları çekerseniz. Bornova Doğanlar Stadı işimize yaradı bugüne kadar ama önümüzdeki sene koltuk adedi açısından yetersiz olacaktır. Şu Göztepe Stadı'nın önünü açalım. 20 bin kişilik stadyum yapılması için sizden rica ediyoruz" dedi.

        Kökoğuz'un ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Göztepe, Karşıyaka, Altay statlarının yapılması için önünde engel yok. Stat yapacağız diye 3 senedir İzmir'in anasını ağlattınız. Ben iki tane stadı bitirdim. Adım hıdır elimden gelen budur. Şimdiye kadar 6 bin 500 kişilik, 11 bin kişilik stadı iki belediye kol kola verip de Türkiye'nin hangi yerinde stat yapmıştır? O Bornova Stadı olmasaydı Göztepe nerede oynuyordu? Manisa'da, Akhisar'da oynuyordu. Altay Alsancak Stadı'nın önünde hiçbir engel yok. Ben Alsancak Stadı'nda 4 bin 236 metrekare yer stat yapılsın diye Büyükşehir arazisini verdim. Bin 426 metrekare arsayı verdim. Hüseyin Mutlu Akpınar'da, Karşıyaka'da 7 bin 250 metrekare arsasını verdi. Alsancak Stadı ne zaman yıkıldı? Hukuki bir engel var mıydı? Yapın kardeşim. Yapın konuşun. Alsancak Stadı ne zaman yıkıldı? Biz merkezi hükümetten izin aldığımızı yapıyoruz. İzin almak için uğraşıyoruz. İzin aldığımızı yapıyoruz, izin almadığımızı yapmıyoruz. Ben bu şehrin imarından, geleceğinden sorumluyum" diye konuştu.

        "İzmir'e yakışıyor mu?"

        "Belediye başkanlığı imarda başlar, imarda biter" diyen Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'imar, imar, imar' dedi. Göztepe'nin yerine de stat yapılması yanlıştır. Karşıyaka Yalı'ya da yanlıştır. Yeri vermek ayrı şey, yanlışa yanlış demek ayrı şey. Örnekköy'deki yer bakanlığa verildi mi? 2011 seçimlerinden önce verildi. Ortak yapalım isterseniz dedik. İsterseniz bana tahsis edin stadı yapayım dedim. Hizmet etmek ayrı şey, kuyrukçuluk ayrı şey. Vatandaşa hizmet etmek, sevmek, saymak ayrı, öbürü ayrı. Biz de neyin ne olduğunu biliyoruz. Ben iki stadı yaptım, daha hükümet ayağını kaldırmadı. Nerede arsa bulduysam orada yaptım. Örnekköy'ü verselerdi 30 bin kişilik stat olacaktı. Antalya'ya gittik 33 bin kişilik çiçek gibi stat. 15 bin kişilik stat İzmir'e yakışıyor mu? Bunu siz iyi düşünün."

        (CA-Y)

        12.06.2017 20:28:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler