Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Giresun ile ilçeleri Bulancak ve Tirebolu'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

        Giresun'da sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Atatürk Meydanı'nda toplanarak demokrasi nöbeti tutmaya başladı.

        Bulancak ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak darbe girişimine protestoda bulundu. Bugün dünya evine giren Şükrücan ve Burcu Yıldırım çifti de meydana gelerek protestoya destek verdi.

        AK Parti Giresun Milletvikili Cemal Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Ankara’dan, "gazi meclisten" vatandaşlarla beraber olmaya geldiğini söyledi. 15 Temmuz gecesinin ülkenin, milletin geleceğine, canına, kalbine her şeyine kasteden hain odakların meclise bombalarla, füzelerle saldırdığı bir gece olduğunu belirten Öztürk, şunları kaydetti:

        "Çok uzun bir geceydi. Sizler Bulancak’ta bütün milletimiz tüm Türkiye’de ayaktaydı. Vekilleriniz, milletvekilleriniz de meclis de ayaktaydı. Bu katiller sürüsü milletin ekmeğini yiyip, millete ihanet edene millete kast eden katiller sürüsü meclisi ele geçirmeye çalıştılar. Saatlerce yüzlerce kere sorti yaparak meclisin üzerine hücum ederek, meclisi ele geçirmeyince en sonunda polisimize bomba atıp, helikopterlerle kahraman polislerimizi taradılar."

        Öztürk, darbe girişimi yapanların yine de meclisi ele geçirmediğini vurgulayarak, "Sonunda F16’larla başımıza bomba yağdırdılar. Ama sizden aldığımız emaneti teslim etmedik. Meclisimiz hep beraber ayaktaydı. İktidarı ve muhalefetiyle. Bu millet hainlerin emellerini gerçekleştirmesine asla müsaade etmeyecek." diye konuştu.

        Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, ilçe halkına teşekkür ederek, "Bulancak ve Türkiye ne yapıyor ? Bu gece nöbet tutuyor. Bu nöbet, bu sevda, milletin bu aşkı karşısında hiçbir hain hiç bir tuzak, hiçbir tank, hiçbir tüfek, hiçbir uçak, bu milletin üstünde asla galip olma şansı yok. Mağlupluğu ve rezilliği yaşıyorlar, yaşatıyorsunuz. Sizlere tebrikler olsun." dedi.

        Tirebolu ilçesinde de Atatürk Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tuttu. Burada şehitler için dua da okundu. Tirebolu ilçesinde de AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk protesto gösterisine destek verdi.

        Protesto gösterisine Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Tirebolu İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler