Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - Karabük'ün Cumayanı mevkisinde bulunan Karabük Sanayi Sitesindeki esnaflar, 18 yıldır her pazartesi duayla iş başı yapıyor.

        Sanayide 1998 yılında başlayan uygulamayla her pazartesi dualarla işe başlayan esnaf, dini günlerde de ikramlarda bulunuyor.

        Pazartesi duasına, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar katıldı.

        Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu geleneği uzun yıllardır sürdüren esnaflara teşekkür etti.

        Bu tür gelenekler ve uygulamaların Türk milletini dimdik ayakta tuttuğunu ifade eden Aktaş, "Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılan geleneklerdir. Çok iyi düşünülmüş, aslında tüm Türkiye'ye örnek olabilecek bir uygulama. Ayrıca muharrem ayı dolayısıyla aşure geleneğini de icra edeceğimiz bir hafta. Arkadaşlarımız pazartesi duası ile aşure gününü birleştirmişler. Muharrem ayının hepimize mübarek olmasını ve tüm esnaflarımıza hayırlı, bol ve helal kazançlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler