Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da biri çocuk 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin de yaralandığı düğündeki silahlı kavgayla ilgili 6’sı tutuklu 14 sanık hakkında i̇ki̇şer kez müebbet ve 40'ar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi'nde 16 Nisan'da bir sokak düğününde aralarında husumet bulunan Bayram Kaskat ile Furkan Avcı ve arkadaşlarının karıştığı silahlı kavgada, olayla ilgisi olmayan Murat Kurt ve 5 yaşındaki Eren Balıkçı’nın öldürülmesi, 4 kişinin de yaralanmasıyla ilgili adli soruşturma tamamlandı.

        Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar Bayram Kaskat, Recep Dikici, Ergül Dikici, Nebi Okatan, İmam Sertkaya ve Furkan Avcı ile 8 tutuksuz 14 sanık hakkında "olası kasıt altında çocuğu öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, yardım ve azmettirme" suçlarından iddianame hazırladı.

        Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede 14 sanığın ikişer kez müebbet ile 40’ar yıl hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

        Öte yandan iddianamede, Balıkçı'nın ölümüne neden olan mermi çekirdeğinin bulunamadığı, bu yüzden ölüme yol açan merminin hangi tabancadan çıktığının tespitinin yapılamadığı belirtildi.

        Sanıklar ilerleyen günlerde yargılanmaya başlayacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler