Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlık karnelerine de çip takılacak

        SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Sami Türkoğlu, sağlık karnelerinin sağlık kartlarına dönüşeceğini belirterek, bu kartların çipli olacağını belirtti.

        Sami Türkoğlu, sağlık karnelerinin, sağlık kartlarına dönüşmesiyle ilgili olarak TÜBİTAK ile bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

        Bu çalışma ile sağlık karnelerinin tarihe karışacağını bildiren Türkoğlu, kartlara çip takılacağını ve böylece hem “başkasının karnesiyle muayene olma gibi sahtekarlıklarının hem de “nüfus bilgilerinin çip sayesinde okutularak zaman kaybıönın önleneceğini anlattı.

        Türkoğlu, bu çalışmanın geri ödeme kurumlarının 2007’de aynı çatı altında toplanması nedeniyle gerçekleştiğini ifade ederken, “Ancak sağlık kartı uygulamasına geçiş 2007’den sonra gerçekleşecek. Çünkü bu iş ayrıntı ve incelik gerektiriyor. Herhangi bir yanlışlığa neden olunmamalı. Ayrıca sağlık karneleri geri ödeme kurumlarının aynı çatı altında birleşmesiyle hemen kalkmayacak. Aksi halde kaos oluşur diye konuştu. Türkoğlu, sağlık kartlarının dizayn işleminin de henüz tamamlanmadığına işaret etti.

        Türkoğlu, 2007’den itibaren sevk zincirinin tek hale geleceğini ve 18 yaşını doldurmamış kişilerin sağlık hizmetinden yararlanıken sigortalı olup olmadıklarına bakılmayacağını anımsattı.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ