Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 124 milyar doları sildi - Haberler - Para Haberleri

        Dünyanın önde gelen devlet varlık fonlarındanNorveçVarlık Fonu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının borsaların sert düşmesine yol açması sonucu bu yıl 1,33 trilyonNorveçkronu (124 milyar dolar) kaybetti. NorveçVarlık Fonu'ndan yapılan açıklamada, yılbaşından bugüne kadar fonun yatırım portföyü değerinde yaklaşık yüzde 16,2 kayıp olduğu, bunun da 2019'un kazanımlarını yüzde 20 sildiği belirtildi.

        Açıklamada, fonun ana varlık sınıfı olan borsa portföyünün ise yaklaşık yüzde 23 değer kaybettiği vurgulandı. Kayıplardan sonra 930 milyar doların altına gerileyen fonun piyasa değeri, bir ara 1.1 trilyon doları bulmuştu.

        REKLAM

        Fon, 27 Şubat'ta yaptığı açıklamada, geçen yıl yatırımlarında 180 milyar dolar rekor getiri sağladığını duyurmuştu.

        NorveçVarlık Fonu, 1990'dan itibaren ülkenin petrol ve doğal gaz üretiminin getirisiyle yabancı ülkelerin hisse senetleri, tahvil ve emlak piyasalarına yatırım yapıyor.Norveçhükümeti, fon gelirlerinin çok az bölümünü kullanabiliyor, geriye kalan yüksek kısım ise gelecek nesiller için biriktiriliyor. Fonun,Norveçdışında 73 ülke ve 9 binden fazla firmada yatırımı bulunuyor.

        Öte yandan fon yönetimi, portföyünde yüzde 65.3 ağırlığı olan hisse senetlerini yüzde 70'e çıkaracaklarını açıkladı. Fon CEO'su Yngve Slyngstad yaptığı açıklamada zamanlamayla ilgili bilgi vermedi.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ