Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Son dakika: Dünya Kupası elemeleri A Milli Takım rakipleri belli oldu! - Futbol Haberleri
        1

        A Milli Takımımızın 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki rakipleri İsviçre'de çekilen kura ile belli oldu. Biz de rakipleri merceğe aldık...

        2

        HOLLANDA

        Bir dönem Galatasaray'da forma giyen Frank de Boer'un çalıştırdığı Portakallar, dünya futbolunda marka bir ülke.

        3

        Hollanda kadrosunda Liverpool'dan Virgil Van Dijk (Uzun süreli sakatlığı var) ile Georginio Wijnaldum, Barcelonalı Frenkie De Jong, Juventus'ta Merih'in takım arkadaşı olan De Ligt, Lyon'da top koşturan Memphis Depay gibi oldukça önemli isimler bulunuyor. Galatasaraylı Ryan Babel de Hollanda'da top koşturuyor.

        4

        Hollanda ile yakın dönemde EURO 2016 ve 2014 Dünya Kupası elemelerinde karşılaştık. 2015'te evimizde oynadığımız maçı 3-0 kazandık, deplasmanda 1-1 berabere kaldı. 2012'de deplasmanda, 2013'te ülkemizde 2-0'lık mağlubiyetler yaşadık.

        5

        NORVEÇ

        Dünya futbolunun parlayan yıldızı Erling Haaland, Trabzonspor'dan tanıdığımız Alexander Sörloth ve Galatasaraylı Omar Elabdellaoui ile Martin Linnes ilk göze çarpan isimler.

        6

        Lars Lagerback'ın çalıştırdığı ekipte bu isimler dışında Real Madrid'den Odegaard, Bournemouth'tan Joshua King ve Sheffield United'tan Sander Berge futbolseverlerin yakından tanıdığı isimler.

        7

        Norveç'le son olarak EURO 2008 elemelerinde karşı karşıya gelmiştik. İlk maçta ülkemizde 2-2'lik sonuç çıkarken deplasmanda aldığımız 2-1'lik zaferle turnuvanın kapısını aralamıştık.

        8

        KARADAĞ

        Karadağ'ın teknik direktörlüğünü Faruk Hadzibegic yapıyor. Atletico Madrid'in savunmacısı Stefan Savic ve Monacolu forvet Stevan Jovetic en önemli oyuncuları.

        9

        2 kez hazırlık maçı yaptığımız Karadağ'ı Türkiye'de 1-0 mağlup ettik, deplasmanda 2-2 berabere kaldık.

        10

        LETONYA

        Letonya bize ters gelen ülkelerden birisi. EURO 2004 play-off'unda güle oynaya elemeyi beklerken deplasmanda 1-0'lık mağlubiyetin rövanşında 2-2'lik beraberlikle turnuvaya gidemedik.

        11

        EURO 2016 eleme grubunda bir kez daha rakibimiz olan Letonya'ya yine diş geçiremedik. İki maç da 1-1'lik skorlarla tamamlandı.

        12

        Dainis Kazakevics'in çalıştırdığı takımda Avrupa'nın önemli liglerinde forma giyen bir oyuncu bulunmuyor.

        13

        CEBELİTARIK

        Tarihlerinde 2. kez Dünya Kupası Elemeleri'ne katılıyorlar. İlk eleme maceralarını 10 maçta 10 mağlubiyet, 3 gol atıp 47 gol yiyerek tamamladılar.

        14

        Teknik direktörlük koltuğunda Julio Ribas bulunuyor. Takımda yakından tanıdığımız bir futbolcu göze çarpmıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ