Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara’da kaybolan otizmli çocuk 7 saat sonra sığınakta bulundu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Olay, akşam saatlerinde Çubuk ilçesi Aşağı Çavundur TOKİ bölgesinde meydana geldi. İddiaya göre, annesi Çiğdem Akgül ile birlikte parka giden otizmli Nisanur Akgöz, bir süre sonra gözden kayboldu. Anne Akgül, gözden kaybolan kızını bulamayınca durumu polise bildirdi.

        İhbar üzerine, olay yerine çok sayıda Polis Özel Harekat, AFAD, AKUT, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. Kaybolan küçük kızın bulunması için ekipler ve mahalle sakinleri seferber oldu. Bölgeye tedbir amaçlı bölgeye sağlık ekibi de sevk edildi.

        REKLAM

        SIĞINAKTA UYURKEN BULUNDU

        Yüzde 90 duyma engelli olduğu ve konuşamadığı belirtilen küçük kız, bir sitenin sığınağında uyurken bulundu. 7 saat sonra Polis Özel Harekat ekipleri tarafından bulunan Nisanur, tedbir amaçlı olarak hastaneye kaldırıldı. Çocuğuna sarılarak büyük bir mutluluk yaşayan anne de ekiplere de teşekkür etti.

        Nisanur Akgöz, sağlık kontrolü için ambulansla hastaneye götürüldü.

        Aşağı Çavundur Mahallesi Muhtarı Abdullah Esre, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğun kaybolduğu fark edildikten sonra kendisini aramaya başladıklarını anlatarak, "Çocuk saat 01.30 gibi 12. blokta bulundu. Aile 23. blokta oturuyor. AFAD, emniyetçi arkadaşlarımız, Çubuk Belediyemiz, Ankara Büyükşehir Belediyesi güvenlik personelleri geldi. Çubuk merkezden TOKİ bloklarına kadar her taraf didik didik arandı. Ama iki sefer baktığımız sığınakta üçüncü seferde gördük. Şu an için çocuğun sağlık durumu çok iyi" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ