Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CANLI | AK Parti'de büyük gün! Seçim manifestosu açıklandı

        AK Parti Seçim Manifestosu'nu bugün açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı manifestoyla birlikte seçim startı da verildi.

        Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda seçim startını veren olan AK Parti, ve 81 ilden bin 297 belediye başkan adayını tanıttı. Salonun dört bir yanına 'Gönülden yaparsan gönüller kazanır', 'Değer üreten şehirler', 'Türkiye'nin geleceği, gönül belediyeciliği', 'Önce millet, önce memleket', 'Memleket işi, gönül işi', 'Ak gençliğin enerjisi, Türkiye'nin geleceği', 'Ben değil, biz olacağız istikbale koşacağız' yazılı afiş ve pankartlar asıldı.

        81 ilden 40 bin kişinin katıldığı toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 maddelik seçim manifestosunu açıklamasının ardından 1 Şubat itibariyle seçim kampanyası da başladı.

        REKLAM

        AK Parti yerel seçim hazırlıkları kapsamında bugüne kadar 76 büyükşehir ve il belediye başkan adayını belirledi. AK Parti'nin, Cumhur İttifakı kapsamında Adana, Mersin, Osmaniye, Manisa'da belediye başkan adayı göstermeyerek, MHP'nin adayını desteklemesi bekleniyor.

        SEÇİM ŞARKILARI TANITILDI

        Toplantının gerçekleştirildiği Ankara Kapalı Spor Salonunda AK Parti’nin yerel seçimler için yürüteceği seçim kampanyası sırasında kullanacağı şarkılar tanıtıldı. AK Parti, 31 Mart yerel seçim kampanyasında toplam da 16 şarkı kullanacak. Salonda 15 şarkı tanıtılırken, 1 şarkının da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salona girişi sırasında tanıtılması bekleniyor. AK Parti’nin seçim kampanyasında kullanacağı şarkılarda gönül belediyeciliğine vurgu yapılması dikkat çekti.

        Seçim şarkılarının isimleri ise şöyle:

        “AK Parti Benim, Birlikte Türkiye Olduk, Biz Size Söz Verdik, Bu Vatana Söz Verdik, Canımın İçi Türkiyem, Gönülden Gönüle Bir Yol, İleri Daha İleri, Nereden Nereye, Önce Millet, Sevdamız Halk, Hizmet Aşkı, Güçlü Türkiye, Canı Canan, Biz Yaparız Onlar Konuşurlar.”

        Seçim şarkılarının tanıtılmasının ardından AK Parti yerel seçim adayları tanıtıldı.

        MAHİR ÜNAL'DAN AÇIKLAMA

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal dün yaptığı açıklamada, toplantıda 11 maddelik seçim manifestosunun da açıklanacağını belirtmişti. Mahir Ünal, kampanyanın çevre dostu olduğunu bildirerek şunları söylemişti:

        "Görüntü ve ses kirliliği oluşturmayan bir kampanya olması. Bizim seçim kampanyamız çevre dostu, dijital anlık veri alışverişi ve gündemi hızlı şekilde takip edebilen bir karakterde gerçekleşecek. Bu gece 12.00'de akadaylar.com üzerinde seçim kılavuzu, kurumsal kimlik ve seçim müziklerimiz olacak. Bütün teşkilatlarımız bulundukları il ve ilçelerde nasıl seçimi yürüteceklerini görecekler. Seçim kılavuzu üzerinde iki fazımız olacak. Birisi 1-18 Şubat arasında. İkincisi 19 Şubat- 31 Mart arasında olacak. Bu zaman içinde yine televizyon, gazete ve açık havayı kullanacağız. Daha yoğun olarak gündemin belirlendiği sosyal ağlarda AK Parti teşkilat mensupları mesajlarını verecek."

        AK PARTİLİ İSİMLERDEN AÇIKLAMALAR

        "TÜRKİYE BÜYÜK VE TARİHİ DEĞİŞİMİNİ ERDOĞAN VE AK PARTİ İLE GERÇEKLEŞTİRİYOR"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: Türkiye, büyük ve tarihi değişimini Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin kadrolarıyla gerçekleştiriyor.

        Ünal, AK Parti 31 Mart Yerel Seçimleri Belediye Başkan adayları tanıtım toplantısının açılış konuşmasında, bugün yeni bir yola aşkla çıkmanın ve yeni bir zafer için hazırlanmanın tanıtımını yaptıklarını söyledi.

        Programa ilişkin bilgi veren Ünal, "Önce kampanyamızı tanıtacağız sonra her biri bulunduğu ilde ve ilçede birbirinden değerli adaylarımızı tanıtacağız. Daha sonra Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız, Türkiye ile 'Yerel Seçimler Manifesto'muzu açıklayacak." dedi.

        Ünal, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesine değinerek, şunları söyledi:

        "İstanbul'da bir şey değişti, Türkiye'de her şey değişti, bir anlayış değişti, bir bakış açısı değişikliği ortaya çıktı. İnsana ve şehire bakış açısı değiştiğinden Türkiye'de her şeyin değiştiğini gördük. 1994'te Türkiye çöpü, çukuru ve çamuru konuşuyordu ama bugün geldiğimiz Türkiye'de biz altyapısı tamamlanmış, eğitimde, sağlıkta ve ulaşımda değişim yaşamış şehirleri, şimdi değer üreten şehirleri ve şimdi artık kültür ve sanat üreten şehirleri konuşuyoruz."

        Şehirlerin taleplerini, kimliğini ve tarihi dokusunu koruduklarını belirten Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Cumhurbaşkanımız bir şey söyledi, 'Gönül Belediyeciliği' dedi. Gönül kelimesi sadece Türkçede olan bir kelimedir. Biz, işimizi gönülden yaparız, gönüle gireriz, gönüller kazanırız, gönül kırmayız ve 'gönül rahmanın evidir" deriz. Şimdi gönül belediyeciliği ile yolumuza devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki büyük değişimler ve tarihi değişimler büyük liderle gerçekleşir. Türkiye, büyük ve tarihi değişimini Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin kadrolarıyla gerçekleştiriyor. Kampanyamız hayırlı olsun."

        "GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ DERKEN KASTIMIZ..."

        AK Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostancı: "AK Parti'nin şehircilik meselesine geçmişten geleceğe nasıl baktığı yer alacak. 2023'e kadar belediyecilikte neler olacak meselesi değil, toplumsal ve politik içeriği olan bir metin olacak. 16 yıldır iktidarız, bu 16 yıl içerisinde Türkiye'nin şehirciliğine çok büyük katkılar yaptık. Türkiye'nin profili değişti, problemleri değişti. Bu toplumun gelişmişliğiyle talepleri arasındaki ilişkidir. Hem geçmişe ilişkin bir muhasebesini yaparak yola devam ederiz. Gönül belediyeciliği derken kastımız, vatandaş ile siyaset arasındaki tamamlayıcı ruh olarak ifade ediyoruz. Geçmişe bakarız, her şeyi muhasebe ederiz, iyi yaptıklarımıza bakarız, özeleştiri yaparız, geleceğe devam ederiz."

        TBMM Başkanlığı için adı geçen Bostancı, "AK Parti'nin yetkili kurullarında görüşülür. Şu anda gündeme gelmedi" dedi.

        "ÇEVRE ANLAYIŞINI GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan: AK Parti manifestosu bir ilkeler listesi olarak karşımıza çıkacak. Biz engelsiz şehirler için çalışıyoruz. Kadınlar, çocuklarve dezavantajlı vatandaşlarımıza uygun bir manifesto geliştirdik. Çevrecianlayışı geliştirerek devam ettiriyoruz.

        "İKİ DÜZEYDE BİR MANİFESTO VAR"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Yeni unsurlar içeren bir manifesto. Yeni standartlara, yeni beklentilereuygun bir manifesto. Her yerelin kendine özgü öncelikleri var. İki düzeyde bir seçim manifestosu göreceğiz. Demokrasiyi hiçbir zaman biten bir süreç olarak görmemek gerekir. Bitmiş bir demokrasi tanımı yok. Biz katılımcı anlayış içerisinde, 81 milyon vatandaşımıza uygun şekilde demokratik standartları artırma peşindeyiz.

        "BİRBİRİNE YAKIN SONUÇLAR ÇIKABİLİR"

        AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin: Daha fazla belediyede hizmet etmeye odaklanıyoruz. Bu işbirliğinin tabandaki yansımasının genişlediğini görüyoruz. Karşımızdaki yıkım ittifakının kazanımlarımıza nasıl göz diktiğini görüyoruz. Karşımızda açık ve gizli bir ittifak söz konusu. HDP her adımında ittifaka destek veriyor. Çok yarışmacı bir seçim olacak. Birçok seçim bölgesinde birbirine yakın sonuçlar çıkacağını söyleyebiliriz.İki yapının yarıştığı bir ortamda büyük farklar ortaya çıkmaz.

        AK PARTİ'NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

        AK PARTİ
        Adana (Cumhur İttifakı)
        Adıyaman Süleyman Kılınç
        Afyon Mehmet Zeybek
        Ağrı Savcı Sayan
        Amasya Cafer Özdemir
        Ankara Mehmet Özhaseki
        Antalya Menderes Türel
        Artvin Mehmet Kocatepe
        Aydın Mustafa Savaş
        Balıkesir Yücel Yılmaz
        Bilecik Nihat Can
        Bingöl Erdal Arıkan
        Bitlis Nesrullah Tanğlay
        Bolu Fatih Metin
        Burdur Deniz Kurt
        Bursa Ali Nur Aktaş
        Çanakkale Ayhan Gider
        Çankırı Hüseyin Boz
        Çorum Halil İbrahim Aşkın
        Denizli Osman Zolan
        Diyarbakır Cumali Atila
        Edirne Koray Uymaz
        Elazığ Şahin Şerefoğulları
        Erzincan Cemalettin Başsoy
        Erzurum Mehmet Sekmen
        Eskişehir Burhan Sakallı
        Gaziantep Fatma Şahin
        Giresun Aytekin Şenlikoğlu
        Gümüşhane Ercan Çimen
        Hakkari Cüneyt Epcim
        Hatay İbrahim Güler
        Isparta Şükrü Başdeğirmen
        Mersin (Cumhur İttifakı)
        İstanbul Binali Yıldırım
        İzmir Nihat Zeybekci
        Kars Ensar Erdoğdu
        Kastamonu Tahsin Babaş
        Kayseri Memduh Büyükkılıç
        Kırklareli Murat Süzülmüş
        Kırşehir Yaşar Bahçeci
        Kocaeli Tahir Büyükakın
        Konya Uğur İbrahim Altay
        Kütahya Ahmet Sami Kutlu
        Malatya Selahattin Gürkan
        Manisa (Cumhur İttifakı)
        K.maraş Hayrettin Güngör
        Mardin Mehmet Vejdi Karaman
        Muğla Mehmet Nil Hıdır
        Muş Feyat Asya
        Nevşehir Rasim Arı
        Niğde Emrah Özdemir
        Ordu Hilmi Güler
        Rize Rahmi Metin
        Sakarya Ekrem Yüce
        Samsun Mustafa Demir
        Siirt Ali İlbaş
        Sinop Ali Çöpçü
        Sivas Hilmi Bilgin
        Tekirdağ Mestan Özcan
        Tokat Eyüp Eroğlu
        Trabzon Murat Zorluoğlu
        Tunceli Gökhan Arasan
        Şanlıurfa Zeynep Abidin Beyazgül
        Uşak Mehmet Çakın
        Van Necdet Takva
        Yozgat Celal Köse
        Zonguldak Ömer Selim Alan
        Aksaray Evren Dinçer
        Bayburt Fatih Yumak
        Karaman Mahmut Sami Şahin
        Kırıkkale Mehmet Saygılı
        Batman Murat Güneştekin
        Şırnak Mehmet Yarka
        Bartın Yusuf Ziya Aldatmaz
        Ardahan Yunus Baydar
        Iğdır Adil Aşırım
        Yalova Yusuf Ziya Öztabak
        Karabük Burhanettin Uysal
        Kilis Mehmet Abdi Bulut
        Osmaniye (Cumhur İttifakı)
        Düzce Faruk Özlü
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ