Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Fed'in "Bej Kitap" raporu yayımlandı - Para Haberleri

        Fed'in iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırması "Bej Kitap"ın ağustos sayısı bugün yayımlandı. Fed'in 12 şubesinin görev alanlarındaki ekonomik aktivitelerle ilgili bilgilerin yer aldığı araştırma, 12 bölgeden 6'sının "ölçülü", geri kalan bölgelerin ise "sınırlı" oranda büyümekte olduğunu ortaya koydu.

        Raporda, otomobil sektörünün son aylarda gösterdiği güçlü performansa ve finansal şartlardaki iyileşmeye de dikkati çekildi. Motorlu araç satışlarının ülkenin birçok bölgesinde arttığı belirtilen raporda, satışların Philadelphia ve Dallas bölgelerinde rekor düzeye ulaştığı bilgisi yer aldı.

        Araştırmada, çoğu bölgenin ekonomik görünümünün pozitif olduğu ve iş gücü piyasasında yaşanan olumlu gelişmelerin tüm bölgelerde hissedildiği ifade edildi. Buna karşın, birçok bölgede kalifiye eleman eksikliğinin devam ettiği vurgulandı.

        Tüketici harcamalarının ve sanayi üretiminin de ülke genelinde arttığı belirtilen raporda, işçi ücretleri ve enflasyonu tetikleyen diğer faktörlerde ise herhangi bir değişme olmadığı kaydedildi.

        Bej Kitap'ta yer alan veri ve analizler, Fed'in para politikalarının belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi tarafından kullanılıyor. Komitenin bir sonraki toplantısı, 16-17 Eylül'de gerçekleşecek.

        Ekonomistler, araştırmada yer alan "ölçülü büyüme" ifadesinin, Fed'in faizleri yükseltme konusunda aceleci davranmayacağına işaret ettiğini belirtiyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ